avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza contract de munca

Buna , va rog mult sa ma ajutati si pe mine in legatura cu problema mea.
Suna cam asa: sunt angajat la o firma cu aparate de cafea (dintr-alea cu fise) si eu am obligatia sa le curat,sa le pun marfa,etc.printre altele mai trebuie sa le dau si jetoane protocol la administratorii locatiilor unde amplasez aparatele .In atributiile de munca scrie in felul urmator:testele,gratuitatile si rebuturile vor fi scazute in cuantum de 0.5% numai cu aprobarea conducerii unitatii..(in cazul acesta gratuitati reprezinta jetoanele) Problema este ca mie mi s-a zis verbal ca am voie sa dau cam 10,15 respectiv 20% jetoane din selectiile pe care le produc.
depinde de cat de bine merg aparatele respective.Acum m-am certat cu ei si nu mi-au dat salaru ptr luna trecuta, si ma cam forteaza sa plec.
Eu normal am zis ca ii dau in judecata dar ei tot imi zic de clauza de 0.5% si ca nu mai imi dau nici un leu. lucrez de aproape 2 ani si specific ca am documentele pe care trebuie sa le intocmim lunar . Acolo se vede clar care este adevaratul procent la respectivele aparate adica: 10,15 sau 20%.le-as putea folosi ca si probe@ sau e mai importanta clauza din contract ( 0.5% )
Ce sanse am @ va rog sa ma ajutati:((
Cel mai recent răspuns: andrei_88 , utilizator 10:57, 27 Februarie 2010
sesizati i.t.m.!
o eventuala desfacere a c.i.m. poate fii contestata la tribunal...
Mai ales ca mi-au zis sa predau ruta cu aparatele, si acum stau acasa pentru ca le-am predat si mi sa nu se lege cum ca nu m-am prezentat la locul de munca si asta sa fie motiv de dat afara.Dar eu n-am primit nici o instiintare cum ca ma dau afara si nici nu mi-am bagat demisia. mi-au cerut sa-mi bag demisia dar am refuzat. o data si odata tot o sa plec dar mai am de luat aproape 2 salarii, cam 30 de zile concediu neluat pe care sa mi-l plateasca si garantia cam 1100 de lei. in total cam vreo 4000 de lei sa zic asa , totusi sunt cam 3-4 luni de munca si vreau sa actionez ca la carte sa nu raman fara ei.
faceti o cerere catre firma in care specificati: ca vi s-a spus sa stati acasa si ca nu sunteti de acord... pentru a nu le da motive de concediere pe motive de indisciplina!
mergeti la munca .
ma intorc dupa cateva luni la caz, care sta in felul urmator: eu vreau sa-i dau in judecata pe ei pentru neplata salariului, garantia, concediu, si ei zic ca ma dau si ei in judecata pentru : lipsa marfa:1996lei ,monezi 1533 lei si inca rebuturi care mi le cereau oamenii de la aparate in valoare de 1292.96( pe un an intreg) cam 100 de lei pe luna .
Va rog postati "problema" pe care o aveti intr-un singur post.

Alte discuții în legătură

Plangere penala iguana iguana buna tuturor,am si eu nevoie de un pic de ajutor.am lucrat ca agent tehnic comercial la sc ...........................Suceava,am fost dat afara dupa niste ... (vezi toată discuția)
Legea gestiunii si demisia angajat1 angajat1 Buna seara.Acum 9 luni mam angajat la o firma de retail pe postul de gestionar.Eu stiam ca in momentul cand se angajeaza un gestionar se face inventarul de ... (vezi toată discuția)
Demisie,preaviz servict servict Buna ziua, Sunt nou angajat de pe data de 04.10.2012 si doresc sa imi dau demisia pentru ca am gasit un loc de munca mai bun.La aceasta firma am semnat ... (vezi toată discuția)