avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Vreau sa fac suplimentul la succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Vreau sa fac suplimentul la succesiune dupa fratele ...

Buna seara. Vreau sa fac suplimentul la succesiune dupa fratele meu , iar notarul a intampinat o problema si nu imi poate rezolva situatia. Fratele meu a cumparat o casa cu terenul in aferent in suprafata de 1000 de metri, iar in urma cadastrului sistematic s-au intabulat in cartea funciara 1657 de metri. Terenul este imprejmuit si taxele la primarie au fost platite pe toata suprafata de 1657 m.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:58, 5 Mai 2023
Practic, fratele nu are acte de proprietate pentru terenul gasit in plus la măsurători.
Vedeți pe extrasul de carte funciara, ce acte au stat la baza intabulări?
La actele care au stat la baza intabularii este specificat doar actul de vanzare cumparare. Diferenta de suprafata a ramas la fostul proprietar pentru ca am gasit titlul de proprietate care a stat la baza actului de vanzare cumparare si acolo apare toata suprafata de 1657 m.
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2023
zxcb, utilizator
Iar notarul nu imi poate face suplimentul la succesiune din cauza acestei diferente de suprafata si nici nu gaseste o solutie. Ma puteti ajuta ?
Înseamnă că atât a cumpărat fratele dvs: 1000 mp.
Fostul vânzător mai trăiește? Ar putea să vă vândă diferența
Fostul cumparator numai traieste, dar ce fac cu diferenta care intabulata confirm cadastrului sistematic si pentru care am platit taxele la primarie? Dl notar nu imi poate face suplimentul din cauza acestei diferente. Ma puteti ajuta cu solutii?

Alte discuții în legătură

Intabulare teren +casa pimani pimani Am nevoie de un sfat pentru o intabulare. Pentru un teren obtinut in 1996 prin act de donatie, suprafata fiind de 800 de metri in acte. Pe respectivul teren ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)
Suprafata reala mai mare ca in cartea funciara brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o problema legata de cartea funciara si speram sa ma puteti ajuta. Detin o casa si terenul aferent.Din pacate, in cf apare fanat in ... (vezi toată discuția)