Vreau sa achizitionez spalatoria de la mine din bloc si ma intreb ce solutii am pentru canalizare/apa,spalatoria nu are asa ceva iar vecinii nu sunt de acord sa le sparg peretii,exista solutia sa ies cu conductele pe acoperis pana la coloana sa sparg acoperisul in 2 locuri si sa am de toate,mai ramane problema caldurii si apei calde/reci,legal ce demersuri,daca exista asa ceva as putea demara pentru a face asa ceva ?
Va multumesc !
Am vazut intr-un topic, nu retin unde, ca proprietatea asupra spalatoriilor, uscatoarelor este fortata si perpetua, deci ele nu se pot vinde. Cind se vinde un apartament, cuparatorul devine si proprietar al unei parti din uscator sau spalatorie.
Hmm... in acest caz voi incerca sa-mi "dau cu parerea" fara a fi neaparat 100% sigur pe raspunsul pe care vi-l dau... Cel mai bine ar fi sa apelati la un avocat specializat in aceste situatii prin care sa si introduceti actiunea in instanta de care voi vorbi mai jos.
In primul rand, nu cred ca se poate pune problema de coproprietate fortata si perpetua dat fiind faptul ca spalatoria nu este un bun absolut necesar exploatarii apartamentelor. Pana si practica imi da dreptate aici: Aceste spatii pot fi vandute fara probleme.
Legat de problema instalatiilor, chestiunea e putin mai delicata... Parerea mea e ca v-ati putea prevala de servitutea legala de trecere pentru a-i obliga pe vecini sa va permita racordarea la instalatiile imobilului. Adica ei au obligatia de a va permite sa le spargeti peretii si sa va "trageti tevile" necesare, cu rezerva ca Dvs. va trebui sa suportati orice eventuale prejudicii cauzate cu aceasta ocazie...
Solutia de preferat ar fi rezolvarea amicala a acestei probleme, dar in cazul in care aceasta nu este posibila, ii puteti actiona in instanta pe vecinii in cauza.
Un alt aspect al problemei este faptul ca, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, instalatiile comune fac obiectul coproprietatii fortate si perpetue. La fel se intampla si cu spatiile tehnice prin care aceste instalatii trec (de obicei, toate tevile trec printr-un "put") si cu acoperisul blocului (pe care il puteti gauri pentru a va racorda la reteaua de apa si canalizare). In aceste conditii, Dvs, in calitate de proprietar, nu puteti fi impiedicat sa efectuati toate demersurile necesare racordarii la aceste instalatii.
Repet: in cazul in care vecinii nu sunt de acord, va trebui sa apelati la instanta pt. solutionarea problemei.
Multumesc tare mult de raspuns domnule bortosc ! M-ati scutit de zile intregi de cercetare ca nimeni nu vroia sa imi zica,ori nu stia,multumesc inca odata ! =D>
B-) Domnule spalatoriile si uscatoriile sunt spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta si nu le puteti cumpara decit eventual cu acordul celorlalti coproprietari si doar la licitatie cind se vor pune in vinzare?! deci nu va mai luati dupa unul si altul si consultati legea 61/1990 si legea 550/2002
Mie sa-mi multumiti chiar daca acum ma injurati cel putin in gind