Buna ziua. Lucrez intr-o institutie de stat, ISC. In urma unui control de specialitate am inaintat spre instanta de contencios prin intermediul prefectului spre anulare o autorizatie de construire emisa cu incalcarea prevederilor legale. Pentru ca aceasta anulare sa nu aiba loc (autorizatia era a unui deputat), institutia controlata a intocmit acte false care, prezentate in instanta au dus la pierderea procesului, instanta bazandu-si sentinta pe acele acte false. Persoanele controlate au realizat infractiunea de fals si uz de fals, AM SESIZAT INSTITUTIEI ACEASTA PROBLEMA SI AM TRANSMIS PROBE IN ACEST SENS., DAR DE 2 ANI, NIMENI NU A FACUT NIMIC, PENTRU CA PERSOANELE VIZATE SUNT BINE POZITIONATE POLITIC. In schimb falsificatorii ma tot hartuiesc cu adrese depuse la institutie si solicita ca eu sa fiu pedepsita ( si chiar data afara) bazandu-se pe acea hotarare bazata pe acte false. CUM CREDETI CA AR TREBUI SA PROCEDEZ?
Depinde ce interes urmăriți. În primul rând, controlul de specialitate a fost dispus de instituția unde lucrați. Dvs. ați executat un ordin și atât. Dacă doriți ca lupta să devină personală, atunci va trebui să aveți multă răbdare și multă putere pentru a vă lupta cu un sistem putred. În situația pe care ați prezentat-o, pe lângă infracțiunile de fals și uz de fals, se poate discuta și de trafic de influență. E bine să vă gândiți și la o eventuală sesizare la DNA, fiind vorba în schema infracțională de acțiunile unui deputat. Acolo este clar trafic de influență și nu numai.
Dacă vreți să vă păstrați locul de muncă și să stați liniștită, atunci nu mai faceți nimic. E destul de greu să vă dea afară de la ISC, dacă nu aveți probleme profesionale imputabile.