avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inducerea in eroare a instantei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inducerea in eroare a instantei

cu ce se pedepseste introducerea in eroare a instantei? daca se descopera......
Nu exista asa ceva.
Apararea inculpatului se face pentru a fi cat mai buna iar instanta apreciaza...
Poate exista fals, uz de fals, marturie mincinoasa, dare de mita, trafic de influenta, etc. Insa avocatul nu poate induce instanta in eroare, meseria lui e sa-si apere cat mai bine clientul, cu adevaruri, cu minciuni, cu sofisme, treaba lui, avocatul nu e vinovat daca nu spune adevarul.
si daca avocatul foloseste acte false pentru a dovedi ca prejudiciul a fost reparat ce se intampla? nimic...? (mentin ca nici avocatul nu stie ca e fals)
In acest caz ar fi vorba de infractiune doar daca avocatul cunoaste falsul.
Instantele insa obisnuiesc sa faca si ele adrese catre partile vatamate atunci cand sunt persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare improprie la fals intelectual! bună ziua poate să ... Andrei19955 Andrei19955 Participare improprie la fals intelectual! Bună ziua poate să îmi spună cineva care dintre următoarele 2 infracțiuni se pedepsește mai rău? ... (vezi toată discuția)
Sunt pedepsite intotdeauna faptele penale? maria18 maria18 ce pedeapsa poate primi o persoana acuzata cu art.215, art. 254, art. 289, art. 291? (vezi toată discuția)
Avocat impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala victor sorin victor sorin Sunt in proces cu o persoana in citeva dosare , acestia au acelasi av ales . In urma unor fapte pe care le-am sesizat eu Parchetului Curti de Apel sa dispun ... (vezi toată discuția)