avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lista cu dosarele luate la amanari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lista cu dosarele luate la amanari

Este procedural ca dosarul unei cauze civile sa poate fi luat la amanari doar de catre aparatorul unei parti, in lipsa aparatorului/reprezentantului celeilalte parti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:35, 26 Ianuarie 2010
in general judecatorul intocmeste prima lista de amanari "fara discutii si cu parti prezente in sala". in functie de incarcatura sedintei, mai e si a doua lista. daca la a doua lista doar una din parti e prezenta si a cerut la amanare dosarul, judecatorul poate decide lasarea cauzei la ordine adica trecerea ei de pe lista de amanari inapoi la ordine ori poate sa asculte partea care a cerut amanarea, chiar in absenta celeilalte (depinde si de motivul pentru care s-a cerut amanarea).
Multumesc.

Nu stiu cum sa procedez sa nu irit instanta: adversarul meu, care este un av.mai..versat, desi nu eram prezent in sala, s-a trecut pe lista de amanari.(prima si singura lista,..Presedintei neplacandu-i f tare listele cu amanari!)
Cum sa procedez sa-i atrag atentia instantei asupra acestui fapt (ca adversarul meu, desi nu eram prezent, a luat dos. la amanari)dar fara sa o..irit?

Multumesc.
Nicio parere?
Depinde de ce s-a luat la amanare, cum v-am spus. Lipseste o expertiza, e lipsa de procedura... de ce l-a cert la amanare?
Cum sa ii explicati instantei tine de tactul dvs.
Daca cauza se amana oricum si nu ati fost prejudiciat cu nimic nu este mare lucru.
Daca cauza era in stare de judecata si puteati impiedica amanarea cauzei este alta discutie.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)
Martori integrity integrity E vorba despre un proces civil la care am cerut judecare in lipsa din motive intemeiate. Prin cererea de chemare in judecata reclamantul nu a aratat numele ... (vezi toată discuția)
Lamuriri legate de procese - violarea secretului corespondentei ietam ietam 1. Ptr. violare corespondenta am facut urmatorii pasi: -plangere la Politie ; -declaratii ale mele si ale sotului ; -Politia trimite la Parchet inceperea ... (vezi toată discuția)