avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare ilegala, deteriorari case vecine, institutii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare ilegala, deteriorari case vecine, institutii amortite

Buna ziua!

O persoana a cumparat o casa veche de un nivel intre alte doua la fel (“batranesti”).
Casele au pereti comuni sau partial comuni.
A inceput sa demoleze (fara autorizatie).
Peretii -si nu doar cei comuni- ai vecinilor s-au deteriorat si continua sa se deterioreze, noul proprietar neavand intentia sa repare stricaciunile si nici sa compenseze pagubele.
S-au facut sesizari la Inspectoratul de Stat in Constructii, Primarie, Politie Locala rezultand cel putin o amenda (se pare ca sunt doua amenzi).
Demolarea continua, deteriorarile se accentueaza si institutiile se pare ca au amortit…
Ce se mai poate face in aceasta situatie?

Multumesc,
O zi buna!
O acțiune în instanță pe calea ordonanței președințiale pentru stoparea lucrărilor. Acțiunea se judecă de urgență.
Ulterior o acțiune în răspundere civila delictuala pt recuperarea pagubelor.Nu contează dacă acționează sau nu.autoritatile reveniți cu cereri după cereri o sa aveți nevoie de probe în instanta...Angajat avocat ,probatoriul tr trebuie pregătit de acum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundația de la vecin mi-a deteriorat tavanul și pereții unei camere. cui trebuie să mă adresez pentru a constata pagubele și ce despăgubiri trebuie să primesc? Klaudio1495 Klaudio1495 Daca un vecin mi a facut inundatie in apartament si mi a deteriorat tavanul si peretii unei camere, la cine trebuie sa ma adresez ca sa constate pagubele ... (vezi toată discuția)
Demolare constructie ilegala om revoltat om revoltat Buna ziua! Am si eu o problema pe care doresc sa o aduc in discutie. Sunt proprietare al unei case cu un etaj in Bucuresti. Am obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)