avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repararea platformei de la ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repararea platformei de la ultimul etaj

Procedurile ce trebuiesc urmate pentru repararea platformei de la ultimul etaj (IV).
Asociatia nu este de acord pentru strangerea de fonduri in vederea efectuarii reparatiei . La fel si locatarii de la celelalte nivele.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 17:28, 26 Ianuarie 2010
Platforma, probabil terasa blocului.... este proprietate comuna iar asociatia de proprietari, adica proprietarii sunt obligati prin Legea 230/2007 sa repare tot ce inseamna proprietate comuna.

Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.

.......................
Astfel Dv. trebuie sa faceti o cerere scrisa catre comitetul executiv al asociatiei (desi aceasta este datoria lor - sa stie despre stricaciunile la proprietatea comuna), in doua exemplare, pe unul din exemplare sa obtineti nr. de inregistrare de la administrator, semnatura si stampila presedintelui cu obligatia de a vi se raspunde in 30 zile. Daca in acest termen nu aveti un raspuns de natura sa va multumeasca puteti face reclamatie la primarie...si in ultima instanta puteti da in judecata asociatia pentru neglijenta si nepasare in pastrarea proprietatii comune in stare buna.
........................
Reparatia terasei se hotaraste in adunarea generala a proprietarilor si se planifica; pentru cazuri de urgenta nu se mai asteapta o planificare anuala, ci se iau masuri imediat de catre comitetul executiv. Aceasta decizie trebuie respectata de catre toti proprietarii, ca vor sau nu vor, deoarece cand si-au cumparat apartamentul, au in contract si o cota-parte indiviza pe care nu trebuie s-o neglijeze in aceeasi masura in care nu-si neglijeaza nici spatiul privat.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
elga50, moderator
... art 56 legea 230/2007...pentru a ii convinge ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
cataleia cataleia Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata de vecinul de la iii ciucuadrian ciucuadrian Buna seara. Va retin cu problema mea: stau la etajul 4 si am fost actionat in judecata de vecinul de la III, deoarece se infiltreaza apa de pe terasa ... (vezi toată discuția)