Astăzi eu, soțul și copilul am fost la cumpărături în hipermarket. Soțul a scanat prin aplicație toate produsele. Posibil din rapiditate ori la unele nu a pus și adaugă în coș, ori nu le-a luat aplicația, la casă s-a trezit cu produse nescanate pe bonul final. Suma totală era de peste 1100 lei, iar la casă apărea de plată peste 700 lei, deci peste 400 lei nu erau pe bon. A fost chemată poliția, i s-au luat datele de pe buletin și bineînțeles că am plătit si diferența care nu intrasera pe bon. Nu a fost nimic intenționat, le-a explicat, dar în zadar. I s-a transmis că va primi citație să vină să dea declarație și i se va deschide dosar pt furt.
Rog să-mi explicati ce ar putea să se întâmple in această situație și in cât timp de la data producerii evenimentului ar putea apărea acea citație. Dacă nu apare într-o perioadă de "x" timp, putem considera că s-a înțeles situația și că nu s-a făcut nimic intenționat?
Este prima oară când se întâmplă așa ceva. Soțul mereu scanează cu acea aplicație.
Mulțumesc!
Mirrella P.
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Așteptați sa vedeți ce se întâmplă, deoarece nu orice plângere formulata ajunge în instanta ca să va vina citație la judecata. În momentul în care cineva va cheamă pentru declarații la politie, în urma plângerii penale, spuneți exact ce ați povestit și aici, adică nevinovăția dvs și amgajati-va un apărător în concret. E nevoie sa vedeți ce probe au ei, sa invocați exact camerele și, în opinia mea, cel mai probabil se va clasa din lipsa de probe evidente sau se va da renunțare la urmărirea penala, suma de 400 de lei nefiind o suma fabuloasa și oricum prejudiciul neexistând pentru ca am înțeles ca, în cele din urma, s-a achitat. Nu va mai speriați. Nu de alta, dar cei care fura o sacoșă de bani, în concret asa, nu cu tehnologia asta care poate juca și feste, nu e neapărat sa existe intenție de însușire pe nedrept, ce sa mai facă?