Bună ziua, eu fiind majoră și încă la studii, este posibil să îmi dau tatăl în judecată dacă nu își plătește pensia alimentară corectă față de mine deși am semnat un acord la notar dar care arată că îmi plătește mult mai puțin? Și trebuie să îmi plătească pensia din momentul în care trebuia să mi-o plătească? Potrivit Codului Civil din România, părintele care are obligația legală de a plăti pensia alimentară este obligat să o plătească chiar și atunci când beneficiarul acesteia a semnat o declarație sau un act notarial prin care renunță/acceptă mai puțin la dreptul său la pensie alimentară. Beneficiarul poate să solicite instanței de judecată să emită o hotărâre judecătorească de stabilire a pensiei alimentare, cu aplicarea efectelor retroactive începând cu data la care a început dreptul la pensie alimentară.
Aș fi interesată de a lucra cu dnul avocat pt această problemă dacă mi se răspunde la aceste întrebări.
Pentru neplata sumei stabilite in acordul notarial il executati silit.
Pentru stabilirea pensiei la nivelul actualelor venituri trebuie actionat in instanta, insa pensia marita se va acorda numai de la data introducerii actiunii in instanta.
Informațiile pe care le ai sunt parțial eronate.Pt sumele restante se pune în executare silita convenția notariala. pt viitor dacă au crescut veniturile tatălui sau realizează mai mult decât s a convenit în convenția inițială poți sa ceri majorarea.pensiei în instanta..
Minori
Simo8721
Buna ziua..de 12 ani nu a interesato sal deie in judecata pe tatal copilului..acum sia adus aminte...copilul e plecat in afara tari fara acordul tatalui...are ... (vezi toată discuția)