avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!Tatal meu a decedat în 2002.A fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!Tatal meu a decedat în 2002.A fost mostenitorul bunicului,împreuna ...

Buna seara!Tatal meu a decedat în 2002.A fost mostenitorul bunicului,împreuna cu ceilalti frati (o sora în viata pe atunci si restul decedati).Tatal meu a facut un act de vânzare a casei si terenului (gradina),fratelui meu.Din cauza ça eu nu traiesc în tara,nimeni nu a vb despre acest aranjament între ei.Acum un an,în timpul unei vacante,(fratele meu,locuind în apartamentul meu),am dat peste acest act de vânzare cumparare,unde sora tatalui a semnat si ea acest act ,împreuna cu totii verisorii mei (copiii fratilor si surorile tatalui).Semnaturile tuturor nepotilor bunicului meu ,înafara de mine ?!Am întrebat pe fratele meu ,eu de ce nu sânt trecuta pe acest act,si mi-a raspuns ça nu eram în tara) si ça Bunicul meu a spus ça -î lasa casa fratelui meu!.Tin a spune ca detin împreuna cu toti acesti mostenitirii si terenuri agricole(tot mostenire din partea bunicului).În actele ptr acele 10 hectare apar.Una din Verisoare mi-a povestit cum au procedat la Notar si au declarat ca nu mai sânt si alti mostenitori.Fratele meu a înstrainat(vândut)casa,dar nu tot terenul.Deoarece era foarte mare ,iar eu i-am spus ca vreau o parte din teren,casa batrâneasca nu am avut pretenti si am vrut a-mi ajuta fratele ptr a putea deveni pripriul lui patron.El asa mi-a explicat la timpul respectiv.El nu mi-a spus niciodata dé actul de vânzare cumparare dintre el si tata.El ,de fapt ,nu vb niciodata dé aceasta situatie.De multe ori am trimis si dat bani ptr întretinerea gradini,el nu a întrtinut absolut nimic si vrea a vinde si acele 2hectare .Ce pot face în acesta situatie?Am fost sau nu mistenitor legal ?Multumesc ptr ajutor !

Alte discuții în legătură

Mostenire V.Elena V.Elena Dupa decesul tatalui acum 25 ani au ramas prin succesiune doua surori si un frate care au solicitat mostenire.Eu am renuntat la partea mea.Acum 3ani a decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenitori sau nu covadonga covadonga buna ziua.am o cunostinta care provine dintr o fam numeroasa,5frati la parinti(3baieti si 2fete),mama lor ia parasit cand cel mai mare copil avea 12 ani,tatal ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)