avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare de proprietar in cartea funciara dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare de proprietar in cartea funciara dupa mostenire

Acum cinci ani, am mostenit o proprietate in Bucuresti. Cand am facut certificatul de mostenitor la notar, credeam ca proprietatea nu are cadastru. De curand am aflat ca ce de fapt proprietatea avea si are numar de intabulare pe numele fostului proprietar (decedat). Ce trebuie sa fac ca sa trec intabularea pe numele meu si sa pot vinde proprietatea?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:23, 9 Mai 2023
Va prezentați la Biroul de Carte Funciara de care aparține imobilul, cu o copie legalizata după certificatul de moștenitor, cu documentația cadastrala și cu un certificat de atestare fiscala și solicitați intabularea.
Veți avea de achitat o taxa, iar intabularea va fi gata în aproximativ 2-3 săptămâni

raluk0207 a scris:

Va prezentați la Biroul de Carte Funciara de care aparține imobilul, cu o copie legalizata după certificatul de moștenitor, cu documentația cadastrala și cu un certificat de atestare fiscala și solicitați intabularea.
Veți avea de achitat o taxa, iar intabularea va fi gata în aproximativ 2-3 săptămâni

Mulumesc pentru raspuns dar intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa schimb intabularea de pe numele decedatului pe numele mostenitorului.
Tocmai v-am spus. Faceți o noua intabulare, prezentând documentele menționate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare mihaisandubv mihaisandubv Buna ziua,am dezbatut mostenirea dupa decesul mamei mele,si as dorii sa vind apartamentul.Notarul unde am dezbatut mostenirea,ma asigurat ca in 3 saptamini va ... (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)
Întabulare teren extravilan Bernet Bernet Bună Ziua, Cum se procedează după ce cumpăr un teren extravilan fara Carte funciară care nu are masuratorile făcute fără extras de carte Funciară. ... (vezi toată discuția)