avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Filmari asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Filmari asociatie proprietari

Buna ziua,

Am facut cerere pentru retinerea filmarilor captate de camerele video de supraveghere, firmei care administreaza complexul de blocuri, in urma unui eveniment.
1.Imi puteti spune va rog, cat timp sunt retinute aceste filmari de firma de supraveghere care are contract cu firma de administrare a complexului?
2.Doresc sa stiu cat timp am la dispoziție pentru a depune sesizare la politie, (pentru ca acestea sa intre in posesia politiei), pentru a nu fi distruse filmarile?
3.Daca depasesc acest termen, si totusi filmarile nu au fost distruse, mai pot fi folosite ca proba in instanta?

Va multumesc!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:16, 10 Mai 2023
1. Conform normelor GDPR, recomandarea e nu mai mult de 30 de zile.
2. Trebuie sa faceti sesizarea cit mai repede.
3. Nu depasiti nici un termen, faceti sesizarea catre politie. Pina la instanta cerceteaza politia.
1-Termenul de arhivare date stocate de sistemele de supraveghere este de 30 de zile
2-Pentru a beneficia de informatiile datelor preluate si stocate de sistemul de supraveghere ideal ar fi sa desfasurati de urgenta demersurile catre autoritati
3-Datele stocate se sterg automat de pe hard disc dupa 30 de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul politia rutiera sa foloseasca inregistrarea de pe ... paul_sonea paul_sonea Are dreptul Politia Rutiera sa foloseasca inregistrarea de pe o camera de pe domeniul public, fara ca eu sa fiu anuntat? E vorba de o atingere intre 2 masini ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere bloc Tudorache Gabriel Tudorache Gabriel Buna ziua, sunt propietar intrun bloc din Brasov cu sistem de supraveghere video si am cerut accesul la administratorul blocului la inregistrarea dintr-o zi ... (vezi toată discuția)