avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua În ce mod posibil se mai poate recupera de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua În ce mod posibil se mai poate recupera de la Asociația ...

Bună ziua
În ce mod posibil se mai poate recupera de la Asociația de locatari suma de bani +cheltuieli de judecata în urma unei sentințe definitive,în afara de executare silita(contul îl au blocat,dar nu plătește nimeni în cont din comoditate și comisioane bancare).Menționez ca spațiul unde funcționează îl au închiriat s-o plățile și încasările sunt ches.....Dacă știe cineva o modalitate de recuperare?.....multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa le faceti reclamatii scrise repetate, sa-i amendeze pentru nedetinere cont bancar, cerinta obligatorie,
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
..........................
m) utilizarea și gestionarea veniturilor asociației de proprietari, altfel decât este prevăzut la art. 20, 70 și 74;
.................
Articolul 20
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.
(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.
(3) Prin datele de identificare ale contului bancar menționate la alin. (2) se înțelege numele titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala și codul IBAN.

Amenda e intre 5000 si 10000 RON.
[ link extern ]
Bună
Asociația de proprietari are cont bancar(este blocat de executor) însă oamenii nu plătesc prin banca ,preferă ches....și administratorul face plățile tot ches la instituții......eu întrebam dacă exista o alta metoda de recuperare a baniilor în urma sentinței judecătorești definitive...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar ... ozanaa ozanaa buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar pe motiv ca legiuitorul nu a prevazut nici o sanctiune pentru refuzul afisarii / comunicarii ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari gmancila gmancila Buna ziua! Imi cer scuze daca topicul nu va ajunge la sectiunea \"asociatii de proprietari\". Sunt proprietara unui imobil si intampin probleme cu plata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, ... iHazABike iHazABike Buna ziua, Conform legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, la ... (vezi toată discuția)