Am o nelamurire: in 2005,fiind in somaj, agentia de somaj mi-a facut un card pe care mi s-a virat indemnizatia de somaj. In 2007 cand m-am angajat, unitatea in cadrul careia lucrez mi-a facut un alt card (la aceeasi banca), atunci am vrut sa renunt la vechiul card pe care tot nu mai aveam nici un ban insa cei de la banca nu mi-au dat nici un raspuns si m-au tot amanat. In anul urmator iar am mers sa intreb ce sa fac sa nu mai figurez cu doua carduri, am vrut sa fac o cerere scrisa prin care sa renunt la card si iar mi s-a raspuns sa revin ca nu stiu cum sa procedeze(?).Acum nu-mi mai gasesc cardul (cel vechi si expirat),probabil s-a pierdut cand am renovat locuinta.Si acum problema mea : este posibil sa mi se perceapa comision de administare card daca vreau totusi sa nu mai apar cu el (oricum nu-l mai am).ce trebuie sa fac? Era un card expirat, il mai declar pierdut ?
Puteti sa o declarati pierdut, dar banca v-a facut cu siguranta un card nou (dupa ce a expirat cel vechi). Va propun sa mergeti la banca si sa cereti cardul, iar dupa ce aveti cardul, sa cereti inchiderea contului.
Comisioanele de administrare pot fi pretinse de banca.
Cardul poate fi lichidat chiar daca l-ati pierdut.
Nu are sens sa refaceti cardul ( unele banci percep inclusiv comisioane pentru refacere card) ca apoi sa-l lichidati. Mergeti la banca cat mai urgent pentru inchiderea cardului.
In functie de banca se percep comisioane de administrare, indiferent daca aveti cardul activ sau l-ati pierdut.