avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comision de administrare cont bancar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comision de administrare cont bancar

In 2005 am facut depozit in lei si in valuta la o banca, in 2006 am retras banii din cont (nu am stiut ca trebuie sa cer si inchiderea contului). Pe vremea aceea nu se percepea comision de administrare cont . Din 2009 banca a inceput sa perceapa comidion de administrare cont. Acum o luna am vrut sa fac depozit la aceeasi banca si asa am aflat din intamplare ca conturile nu au fost inchise si mi sau adunat din 2009 niste sume frumusele ca si comision de administrare cont. Intrebarea mea esta ca banca are dreptul sa perceapa acest comision de administrare cont? Precizez ca din 2005-2006 nu se percepea comision de administrare cont. Din 2006 pana in 2012 nu am avut miscari pe aceste conturi. Banca n-ar fi trebuit sa ma instiinteze despre modificarile survenite la comisioane? Sau sa-mi trimita notificare ca incepand din 2009 am sold in minus?
Care este baza legala?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: simiga , utilizator 20:32, 21 Noiembrie 2012
Buna ziua,

cereti bancii sa va faca dovada ca v-au notificat in legatura cu acele comisioane. sigur nu au o dovada. Daca nu au dovada, cereti-le sa va stearga aceasta datorie.
Acum circa 2 ani ni s-a solicitat la ghiseu plata unui comision consistent la retragerea dintr-un cont vechi, retragere care conform contractului era fara comision.
Am cerut "functionarei" sa imi dea in scris fiecare comision in parte, valoare si explicatie, si sa fie semnata si stampilata hartia. S-a dus la "sefi" si nu am mai avut de plata nimic.
Necunoastere, nepasare, etc... Ca sa fiu politicoasa.

Nu am primit notificare de la vreo banca ca au schimbat/adaugat comisioanele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune bancare k_2 k_2 BRD percepe o taxa de succesiune la retragerea depozitelor de catre mostenitori, constituite pe numele defunctilor. Exista temei legal pentru perceperea ... (vezi toată discuția)
Despre carduri alexi alexi Am o nelamurire: in 2005,fiind in somaj, agentia de somaj mi-a facut un card pe care mi s-a virat indemnizatia de somaj. In 2007 cand m-am angajat, unitatea in ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)