avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ,
am o mare problema din 17 august 2009 am devenit somera (450 Ron /luna),si pina in mai 2010 . A M LUCRAT DIN 27.11.2004 PINA IN 13 IULIE 2009), am ramas insarcinata practic ar trebuii sa nasc in octombrie 2010..Intrebarea este daca eu pot beneficia de indemnizatia de crestere copil si de ce suma beneficiez si daca dupa terminarea somajului in luna mai ,trebuie sa platesc asigurarile sociale ce suma ?
Va multumesc anticipat
Alina Avramescu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:59, 26 Ianuarie 2010
Somajul intra in calcul.dar daca nu veti realiza venituri profesionale ( adica nu va angajati undeva) mai mult de 15 zile , nu mai beneficiati de indemnizatie.Asigurarile sociale nu conteaza.Nu puteti plati din mana nimic, ci, eventual sa va angajati la o firma si sa-i platiti impozitul si darile la stat...
1. Puteti prelungi somajul prin concedii medicale si apoi concediul de maternitate.
2. Tot din somaj puteti intra in CCC pana la 2 ani.
3. Toate aceste concedii intrerup si suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea acestora.
4. Concediile medicale si cel de maternitate se calculeaza si se platesc de catre AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt mame teglaslevente teglaslevente Buna ziua ! La locul meu de munca s-au facut disponibilizari si din nefericire si eu am ramas fara loc de munca dar cu somaj. Vreau sa va intreb daca raman ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului si contract pe perioada determinata andreapetre andreapetre Sunt insarcinata in 3 luni si peste 2 luni imi expira contractul de munca(contract pe perioada determinata de munca).As vrea sa stiu daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)