avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru, intabulare, drept de proprietate firma de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru, intabulare, drept de proprietate firma de imobiliare

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarele nelamuriri:
1. O firma de imobiliare este obligata sa faca cadastru si intabulare pentru o casa nou construita dar nevanduta inca?
2. Ce acte de proprietate are aceasta firma pe casa nou construita? Din ce am gasit pana acum, cred ca este vorba de o autorizatie de constructie si un proces verbal de receptie definitiva impreuna cu titlul de proprietate al terenului.
Seth a scris:
si nu e obligata explicit de lege sa faca asta

Ba este :)

Oricum, din ce am inteles domnul nu este in postura cumparatorului, ci chiar tert desavarsit de operatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Intabulare casa Anca Bunea Anca Bunea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate intabula o casa la rosu pe un proprietar si amenajarile interioare (casa finalizata ) pe 2 proprietari Multumesc (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)