avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se acorda pensia de invaliditate sau de handicap?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se acorda pensia de invaliditate sau de handicap?

Va salut!
Am si eu o problema... Bunica mea, care este pensionara, a suferit din pacate la inceputul lunii ianuarie o amputatie a piciorului drept, devenind practic o persoana cu handicap locomotor.
Intrebarea mea: poate beneficia de o pensie speciala suplimentara din cauza a ceea ce i s-a intamplat sau bunciul meu poate primi o pensie de ingrijitor ?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:48, 26 Ianuarie 2010
Cu documentele medicale pe care le detineti contactati serviciul de specialitate local,in vederea controlului de catre comisia de expertiza medicala,unica autorizata sa se pronunte daca afectiunea si dizabilitatea survenita este prevazuta ca si handicap .
In cazul incadrarii ca si pesoana cu dizabilitate locomotorie,urmeaza a se dispune si acordarea de facilitate financiara lunara.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Ajutor penru persoana cu handicap de gradul 1 melinaR melinaR buna ziua am un frate care e pensionat pe caz de boala si acum a suferit o amputatie a piciorului drept ma intereseaza daca beneficiaza de marirea pensiei si ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap mirey32 mirey32 Buna ziua, Am 31 de ani si 1,34cm. Am fost diagnosticata cu nanism hipofizar la varsta de 3 ani! Din pacate, pana acum nu mi-am depus dosarul pentru handicap ... (vezi toată discuția)