avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare datorii buget cu sumele de încasat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare datorii buget cu sumele de încasat

Compensare datorii buget .
Buna ziua ! Se poate efectua o compensare a unor datorii la buget a unei societati comerciale cu sumele pe care le are de incasat de la o Primarie si sumele pe care Primaria le are de incasat de la buget ? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta ?
Multumesc mult !
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 19:54, 11 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, compensarea poate avea loc doar daca creditor si debitor sun aceleasi persoane in ambele cazuri. Trebuie analizate actele, vazut carui tip de buget ii datorati sumele, cine este titularul, la fel si pentru sumele de recuperat. Daca si celelalte conditii ale compensarii sunt indeplinite, trebuie facuta o cerere in acest sens. Mergeti cu documentele la un avocat si solicitati o consultanta juridica.
Multumesc pentru raspuns !
Cred ca nu am fost suficient de explicit . Societatea comerciala are de platit la buget obligatiile legale ( TVA, CAS, sanatate, etc) si are de incasat de la Primarie valoarea facturilor pentru prestarile prestate . Primaria are de platit aceste facturi, dar are , in acelasi timp , de incasat de la bugetul statului alocarile bugetare .In acelasi timp si bugetul are de incasat de la societatea comerciala si de platit catre Primarie .
E posibila o compensare in trei, cele trei parti fiind in acelasi timp si debitor si creditor .
Cu multumiri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 88/2010 ginac ginac Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea . (vezi toată discuția)
Tva-ul la incasare si compensarile George Moraru George Moraru In toata nebunia asta cu TVA-ul la incasare mai arunc si eu o piatra: Compensarea cu ordine de compensare a datoriilor reciproce intre doua firme se mai ... (vezi toată discuția)