buna ziua! numele meu este Cristina Popa si am o mare nelamurire. Sotul meu are la brd un credit de 500 mil ( lei vechi) cu rata lunara de 1000ron. Acest credit la facut inaintea casatoriei noastre. In ultimul an sotul meu a ramas fara svc, nemaiputand sa isi achite rata. De doua luni este plecat din tara ( la munca, in Germania). Deci ratele nu au mai fost achitate de 8luni. brd ia reziliat contractul, iar acum il cauta o firma de recuperari, care ne-au amenintat cu executare silita daca nu achitam creditul. Mentionez ca sotul meu nu detine nici un fel de bunuri materiale pe numele lui, nu detine firma sau masina.Are cumparata concesiunea unui teren pe care a construit o casa , dar nu are acte nici pe casa si nici pe teren. Deci practic pe numele lui nu figureaza nimic, nici un bun! Intrebarea mea este: ce se poate intampla? Dupa cat timp se poate trece la executare silita,daca se poate trece...?! am uitat sa precizez ca sotul meu lucreaza cu contract de munca, pentru o firma din romania, doar punctul de lucru se afla in Germania. va multumesc!
se poate incepe procedura executarii silite destul de repede, dupa ce se obtine incuviintarea:((, insa pt moment nu va fi afectat daca nu are contract de munca si nici bunuri mobile si imobile proprietatea sa personala#-o
pe dvs, chiar daca actualmente sunteti casatoriti nu va afecteaza aceasta posibila executare. :P
executarea silita poate incepe destul de repede, contractul de credit constituie titlu executoriu.
la creditul restant se platesc dobanzi si cheltuieli de executare.
S-ar putea sa fiti si d-voastra afectata in conditiile in care banca cere partajarea bunurilor comune si sa se indrepte spre cota sa parte, asa in conditiile in care nu se poate face poprire pe salariu.
Consultati un avocat pentru a citi cu atentie clauzele contractuale pentru a vedea daca exista clauze de nulitate absoluta a contractului. Ma refer in primul rand la clauza penala potrivit careia pe langa donazile legale au fost solicitate si penalitatide intarziere. Se poate cere acest lucru prin contestatie la executare in conditiile in care mai sunteti in termen.
Succes.
cu siguranta exista cel putin o clauza de atura penala ...
din cate stiu se asteapta si mai mult de un an pentru executarea silita... se tot trimit scrisori, scrisorele... , finalmente trebuie sa il achitati firmei asta pentru ca banca si-a recuperat banii... sotul e deja in biroul de credit :D si in lista neagra a asiguratorului creditului( are o noua denumire acum incepe cu G ;) )
de ce n-ati incercat un dosar de daune atunci cand sotul a ramas fara loc de munca ? ...
Nu va recomand sa va puneti speranta in existenta unor cauze (nu clauze!) de nulitate absoluta a contractului de credit...sanse sunt undeva la 1 la un milion, aceste contracte sunt standardizate si rasverificate deci, nu sunt facute pe genunchi, domnilor!
Daca sotul lucreaza la un angajator roman, creditorul il poate executa silit prin poprire pe salariu fara nicio problema, pentru ca deja detine un titlu executoriu - contractul de credit. E necesara doar incuviintarea instantei de la locul executarii, care se obtine in cateva zile. Asta e tot!
Executaresilita
fanycorn2007
am incheiat un contract de credit cu Banca Cooperatista si nu am platit 3 rate.Intre timp am mai platit din aceste 3 rate iar cei de la Banca Cooperatista ... (vezi toată discuția)