avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum dau in judecata o societate de leasing?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum dau in judecata o societate de leasing?

De la o vreme , un IFN care acorda imprumuturi cu dobanda foarte mare , imi trimite fel de fel de plicuri prin care se ofera sa-mi dea un imprumut rapid de pana la 3 000 de lei , cu toate ca eu nu am cerut o oferta de imprumut .

Pana acuma nu ma deranja , deoarece atunci cand gaseam plicul lor il aruncam imediat fara sa-l mai deschid , dar acuma au schimbat tactica , adica primesc in cutia postala un plic alb si trebuie sa-l deschid ca sa vad de la cine este , pentru ca eu mai primesc plicuri din astea de la diverse persoane .

Credeti ca daca ii dau in judecata pe astia care se tot ofera sa ma imprumute nu imi mai trimit plicuri ?

Un prieten a sunat la numarul lor si a spus sa nu-i mai trimita plicuri , si chiar daca nu le-a dat adresa , a doua zi s-a pomenit cu un plic cu oferta lor , vecinii lui neprimind nimic .

Avocata mea este de parerea mea , adica atata timp cat oferta nu este personalizata si nu ma implica financiar , nu am ce sa le fac .

Daca suni cu numar ascuns nu mai raspund . :)

Te rog sa nu mentionezi numele societatii in mesaje. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil
Poate creezi un precedent pt spam in cutia postala :).
Eu n-am priceput ce-i cu leasing-ul.
u.b.i.k. a scris:

Eu n-am priceput ce-i cu leasing-ul.

Eu cand am deschis topicul m-am referit la un IFN , dar pentru ca eram plin de nervi , am mentionat si numele acelui IFN in clar , iar mesajul meu a fost editat , asa cum era firesc si normal , de Andreea Lisievici , pentru ca nu e voie sa scriem numele institutiilor pe forum .

E vorba de un IFN care tot spameaza cetatenii cu plicuri in cutia postala , iar mai nou , nici nu mai mentioneaza numele societatii pe plic , in ideea ca daca nu scrie nimic , destinatarii o sa deschida plicul si o sa citeasca ce scrie .

Deoarece eu primesc si plicuri pe care nu scrie nimic , ba de la domnul primar , ba de la episcopie , ba de la nu stiu ce asociatie umanitara sau asociatie , ba de la nu stiu ce candidat , ba de la cineva care nu m-a gasit acasa sa-mi ureze La Multi Ani , ba de la unul care repara diverse chestii , ba de la cineva care cumpara hartie ( eu chiar am de vanzare ) , ba de la cineva care zugraveste , zideste si mestereste , ba de la o firma de taxi , ba de la o firma de organizare evenimente , sunt nevoit sa deschid si oferta lor , care vine cel putin o data pe saptamana .

Nu e zi in care sa nu am cel putin un plic in cutia postala , asa ca insistenta lor ma agaseaza .
1. Daca reusiti sa dovediti ca fapta de a va invada cutia postala cu hard-spam (! oops!) va cauzeaza un prejudiciu material sau moral aveti deschisa calea actiunii in justitie in temeiul prev. art. 998-999 Cod civ. text extrem de larg " Orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara" respectiv "Omul este responsabil nu numai de prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar si de acela ce a cauzat prin neglijenta sau prin imprudenta sa."
2. Cred o actiune bine formulata si dovedita ar avea sanse de reusita pentru ca ma gandesc ca nimanui nu-i place ca alaturi de corespondenta obisnuita sa mai gaseasca 10 plicuri cu tot felul de oferte.
3. Pentru aceasta finalitate (actiunea in justitie) ar trebui sa-i somati sa nu va mai trimita astfel de oferte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditexpress bandi2 bandi2 buna seara. am cumparat apartamentul,acum 3 ani. de vre o 5 luni,tot vine o scrisoare la adresa mea,dar pe un alt nume...pana acum,nu am deschis ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta - momentul consumarii infractiunii ionut082 ionut082 am deschis cutia postala a unui vecin pentru a ma uita de plicurile mele. am fost reclamat de vecin la politie ca i-am violat corespondenta in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii protectiei datelor cu caracter personal Catalina_P Catalina_P Buna ziua. In urma cu ceva timp am facut un imprumut on-line. Eu imi facusem cont pe site-ul acestui IFN in urma cu cativa ani, cand inca locuiam in alta ... (vezi toată discuția)