avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA fara TVA + norma de venit! Intrebari!!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA fara TVA + norma de venit! Intrebari!!!

Buna!
Sunt PFA fara TVA, cu impozitare la norma de venit. Intrebarile mele:
1. - daca emit factura ptr. strainatate, ce fel de facturier+chitantier trebuie sa am?
2. - trebuie sa depun declaratie de venit global, sau ajunge numai declaratia ptr. PFA?

Multumesc ptr. ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 20:29, 26 Ianuarie 2010
1. Puteti sa aveti facturier, dar puteti sa listati Dvs. singur facturile. In acest din urma caz trebuie sa aveti o nota interna in care se mentioneaza cum vor fi numerotate facturie.

2. Trebuie sa depuneti D200 pana la 15 mai pentru veniturile obtinute din anul precedent. La venit net (daca ma amintesc bine) trebuie sa treceti norma.
Multumesc iarasi!
facturier+chitantier ptr. RON sau ptr. valuta?:(
Persupun ca o sa trimiteti o factura in valuta clientului. Eu fac o factura proforma intr-un format oarecare (in olandeza, de exemplu), care o trimit clientului, iar pentru autoritatile romane completez o factura normala, in format normal si in limba romana.

Daca incasati prin banca, nu veti avea nevoie de chitantier. Puteti sa imprimati chitantele Dvs. (similar ca si la facturi) si puteti sa folositi metoda prezentata mai sus.
Factura proforma???
Devine si mai complicat...:(
Nu aveti vreo idee cui m-as putea adresa personal la Satu Mare?
Daca nu, va rog sa-mi explicati ce este si cum functioneaza factura proforma.
Mersi mult.
V-am trimis un mesaj privat care raspunde la intrebarea Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare modalitate de facturare Bianca21 Bianca21 Buna ziua, am nevoie de ajutor.... Mi-am infiintat pfa (trad. aut.) in august 2013. Primele cinci facturi le-am emis in format electronic. Dupa aceea am ... (vezi toată discuția)
Factura proforma pfa poAdina poAdina Buna ziua, Am PFA- norma de venit, partida simpla, confectionare si comercializare bijuterii handmade. Trebuie sa las pentru vanzare, intr-un loc, cateva ... (vezi toată discuția)
Multe intrebari referind la pfa fara tva + norma de venit !!! mersi mersi Buna! Am si eu niste intrebari! :( 1. - PFA. fara TVA., cu impozitare la norma de venit, poate sa emita facturi pentru strainatate, fara sa devina ... (vezi toată discuția)