1. - PFA. fara TVA., cu impozitare la norma de venit, poate sa emita facturi pentru strainatate, fara sa devina castigul "venit din strainatate" si sa intra sub o alta categorie de impozitare?
2. -ce este suma maxima, care se poate incasa pe an in sistemul " norma de venit" ?
3. - cum poate Ministerul Finantelor sa controleze incasarile mele, daca nu am obligatia sa conduc contabilitate in partida simpla?
4. - daca primesc control ( inspector) ce fel de acte trebuie sa-i arat?
Multumesc ptr. raspunsuri si cer scuze ptr. accent si gramatica proasta #-o !
1. Da;
2. Daca veti o incasare de mai mult de 35000 Euro pe an (la cursul de aderare), trebuie sa deveniti platitor de TVA (dar puteti ramane cu norma de venit, dar aveti grija, ca nu va fi usor sa explicati acest lucru la Finante);
3. Trebuie sa pastrati facturile emise si eventual extrasele de cont. Faptul ca nu trebuie sa conduceti contabilitate, nu inseamna ca nu trebuie sa pastrati documentele;
4. Actele de inregistrare, facturile, extrasele de cont (eventual chitantele), Registrul de Inventar, Registrul Unic de Control si orice, ce vi-se cere
Anulare factura
shnex
Buna ziua!
Am taiat cateva facturi pe care nu le-am incasat si as vrea sa inchid pfa-ul. Sunt la venit real si am inteles ca pentru a le anula am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.