Doresc sa fac un testament. Conturile de Gmail si Facebook sa le las fiului meu acum minor, fara posibilitatea de a fi administrate de tutore pana la implinirea a 18 ani a copilului. Sunt divortata si nu doresc ca fostul sot sa aiba acces la gmail si Facebook.
Doresc sa las toate actele legate de apartament si cheltuieli aferente tot copilului, fara sa aiba fostul sot acces la ele. Unde le pot depozita in siguranta? Nu am facut partaj cu fostul sot si ma gandesc ca in cazul decesului meu, partajul se va face intre fostul sot si copil.
Doresc sa fiu arsa si pastrata in casa intr o vaza in loc de inmormantare traditionala, mai mult ca sigur impotriva dorintelor parintilor mei. Vreau ca fiul meu sa ma aiba aproape in aceasta forma.
Se pot dispune toate acestea? Cum trebuie sa fac astfel incat aceste dispuneri sa fie obligatorii de implementat?
Nu aveti de ce sa lasati testament, din moment ce sunteti divortata. Oricum va mosteni doar fiul dvs.
Fostul nu are niciun drept la partea dvs din apartament si la conturile dvs.
Dar el are jumatatea lui din apartament, pe care a dobandit-o prin cumparare in timpul casatoriei cu dvs si in orice caz, fiul tot in indiviziune cu tatal va ajunge.
De ce nu faceti partajul?
dvs puteti sa scrieti ce vreti in testament, dar fiul nu e obligat sa accepte.
daca copilul va fi minor la data decesului dvs, tatal ca unic parinte, ii va administra bunurile.
Plus ca nu se deschide testamentul pana va ingroapa.
Spuneti-va dorintele in legatura cu ingropaciunea unei prietene daca vreti sa se tina cont de dorinta dvs.. asta daca e copilul inca minor.
Drepturi...
sweet1981
Doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea problema...
Acum 14 ani parintii sotului meu au divortat si au impartit apartamentul cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)