avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... căsătorie în străinătate si cumpărarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

căsătorie în străinătate si cumpărarea apartamentului

Am cumpărat un apartament nou (încă în construcție), am plătit integral și am semnat un antecontract în februarie anul trecut. Luna aceasta ma voi casatori cu iubita mea in strainatate (non-UE). Amandoi nu suntem cetateni romani. După cum știu, nu putem transcrie căsătoria noastră în serviciul de stare civilă din România, deoarece niciunul dintre noi nu este cetățean român.(corecta da?)

Întrebările mele sunt:
1. când voi semna contractul final de vânzare-cumpărare la sfârșitul anului (după ce m-am căsătorit în străinătate), trebuie să declar la notariat că sunt căsătorit sau necăsătorit?

2. in acest caz, am platit integral apartamentul inainte de a ma casatori dar apartamentul este dobandit (contract final) dupa casatorie, cum va fi impartit daca divortam in viitor? va fi considerată proprietate comună sau proprietate proprie dobândită înainte de căsătorie?

Mulțumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Nelamurire - bun comun sau propriu? criss198420 criss198420 In cazul in care s-a facut un antecontract pentru cumpararea unui apartament, iar eu sunt cea care a platit integral (dovada factura), dar forma finala a ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta de catre un cetatean non-europeean MihaiRadulescu MihaiRadulescu Poate cumpara initial prin mine un cetatean non-europeean (Camerun) un avans la o locuinta in Romania, ca in final, dupa achitarea integrala a acesteia sa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate pentru cetateni straini mariana.f. mariana.f. cetatenii straini casatoriti in Romania ,pot dobandi in proprietate terenuri?:) (vezi toată discuția)