avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate pentru cetateni straini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate pentru cetateni straini

cetatenii straini casatoriti in Romania ,pot dobandi in proprietate terenuri?:)
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 22:27, 29 Martie 2010
Buna seara.
Cetatenii straini non UE nu pot dobandi terenuri în Romania,decat în cazuri exceptionale si in cazul doar a unor intelegeri bilaterale intre statele parti .
Membrii statelor UE pot dobandi terenuri in Romania fara conditii ,dupa 5 ani de la aderarea Romaniei în UE,deci din 2012 .
Daca cetatenii straini sunt casatoriti cu cetateni romani ,dobandesc cetatenie romana si implicit acest drept.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
depinde vezi Legea. 312/2005 si vezi unde te incadrezi ca nu mult de citit;)
bote marius a scris:
Daca cetatenii straini sunt casatoriti cu cetateni romani ,dobandesc cetatenie romana si implicit acest drept.

Cred ca va inselati. Casatoria nu aduce dupa sine si cetatenia.
Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare si cineva m-a informat ca cetateanul strain casatorit cu un cetatean roman are dreptul de a cumpara teren pe numele lui, acest drept dobandindu-l prin faptul ca e casatorit cu cetatean roman. Sunt curioasa si eu care este realitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ale strainilor in romania pink_suede pink_suede Care sunt conditiile pe care trebuie ca le indeplineasca un strain, pentru a putea construi o locuinta, in Bucuresti, Romania? (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cetatean moldovean mirustefi mirustefi Buna! Cetatenii moldoveni pot dobandi in prezent terenuri in Romania? Are vreo legatura dreptul de sedere cu asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie ada_kol ada_kol Buna ziua, Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau ... (vezi toată discuția)