avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună seara. Unui funcționar public care este în ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună seara. Unui funcționar public care este în stare de incompatibilitate ...

Bună seara. Unui funcționar public care este în stare de incompatibilitate nu I e mai poate da sancțiuni disciplinare se da direct destituire din functie?
Cel mai recent răspuns: 1978mona , utilizator 11:55, 15 Mai 2023
Destituirea din funcţia publică se dispune, în condiţiile art. 493, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică, ca sancţiune disciplinară aplicată pentru motive imputabile funcţionarului public, în următoarele cazuri:
...
b) dacă s-a ivit un motiv legal de incompatibilitate, iar funcţionarul public nu acţionează pentru încetarea acestuia într-un termen de 15 zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate; situaţia de incompatibilitate se constată şi se sancţionează în condiţiile Legii nr. 176/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
...
sanctiune disciplinara nu se poate aplica pe incompatibilitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost sancționată pentru incompatibilitate cu reducerea drepturilor ... marianamailat marianamailat Am fost sancționată pentru incompatibilitate cu reducerea drepturilor salariale pe 3 luni.Secretsra nu a comunicat la ANI raportul comisiei de ... (vezi toată discuția)
Administratie timoftel timoftel In ce conditii poate fi destituit din functie un functionar public de executie (vezi toată discuția)
Demitere secretar primarie rataxen rataxen Buna seara am si eu o intrebare care este procedura de demitere a unui secretar de primarie (vezi toată discuția)