Detin o functie de conducere in sistemul bugetar, cu un mandat de 5 ani. La 1 februarie 2008 mi-a fost suspendat contractul de munca pentru efectuarea concediului de ingrijire copil, pana la implinirea varstei de 2 ani (30 iulie 2010). In perioada suspendarii mi-a expirat mandatul, iar in luna aprilie 2010 se organizeaza examen pentru ocuparea functiei de conducere.
1. Se poate organiza examen de ocupare a functiei de conducere pe perioada determinata (pana ma voi intoarce la serviciu) sau pe nederminata (5 ani)?
2. Eu pot participa la examenul din luna aprilie daca am contractul de munca suspendat?
Va multumesc!
Avind contractul de munca suspendat nu poate fi organizat concurs decit pe o perioada determinata, intrucit dv. trebuie sa reveniti pe postul anterior. Insa nimic nu va opreste sa va prezentati la concurs, numai contractul de munca este suspendat celelalte drepturi ale dv. sunt in vigoare
Avand in vedere ca dvs detineati functia pe o perioada determinata (perioada de mandat) practic, mandatul dvs a expirat. Deci, se poate organiza concurs.
Si, desigur, puteti sa participati si dvs la noul concurs organizat.
Ce s-ar putea intampla daca nu ma inscriu la examen sau nu il iau. La incetarea suspendarii cum ma vor repune in situatia anterioara?
Conform art. 81 lit. a, inlocuirea unui salariat avand contractul de munca suspendat se poate face doar pe perioada determinata, singura exceptie fiind in situatia cand acel salariat participa la greva. Nu am gasit ca exceptie expirarea mandatului.
Gresesc cu ceva sau undeva?
Va multumesc!
Daca nu participati la concurs se va intampla ca la intoarcerea la munca veti fi pusa pe un post corespunzator pregatii profesionale, care, cu siguranta, nu va fi postul din care ati plecat.
Regula mandatului pe perioada determinata este aceeasi ca si aceea a unui CIM pe perioada determinata. CIM-ul inceteaza de drept la data expirarii termenului ptr care a fost incheiat, indiferent ca salariata se afla in CIC, in concediu medical, etc.
Angajari 2010
klaudia772001
In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)