Printr-o licitație se vinde jumătatea unui imobil. Cumpărătorii ocupă partea dinspre stradă a imobilului. Cu această ocazie nu le permit celor care au fost proprietarii casei să folosească nici poarta mică nici cea mare, intrarea fiindu-le interzisă.
În capătul casei există o poartă care are lățimea de cca 80 de centrimetri, foștilor proprietari fiindu-le permis accesul pe acea poartă. Foștii proprietari, printr-o ordonanță prezidențială, au obținut dreptul de a folosi poarta mare și cea mică. Cumpărătorii au contestat acea ordonanță și foștilor proprietari li s-a interzis accesul pe poarta mare și cea mică.
Acest lucru s-a întâmplat în 2010.
Foștii proprietari, părinții mei, au decedat. Eu aș mai avea dreptul să solicit prin instanță folosirea celor două porți?
(Intrarea actuală este în capătul clădirii, este o poartă mică de vreo 80 de c.m., lățime. Intrând, pe partea dreaptă este un gard al vecinilor, pe stânga este peretele imobilului care are 15 metri lungime. Când intri pe poarta aia mică, trebuie să înaintezi sub streașină 15 metri pe o lățime de 80 de cm.)
Conform legii, acea intrare îngustă poate avea rolul unei servituți de trecere?
O persoană abia încape în acel spațiu de 80 de c.m. lățime, Nu se poate introduce sau scoate niciun obiect mai voluminos.
Există vreo lege care să specifice mărimea unei servituți de trecere?
Servitute de trecere
ethel
Bună ziua,
Încă o dată mă adresez Domniilor Voastre cu problema mea: într-un topic anterior am relatat faptul că mama mea are coproprietari în casa ... (vezi toată discuția)