avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

Buna ziua

Cineva nu mi-ar putea spune,ca,conform legii,o servitute de trecere cata latime si lungime/adancime trebuie sa aiba?
Poate fi considerata servitute de trecere o latime(intrare) de 60-70 de cm si adancimea de cca 20 de metri de a lungul peretelui unei case,sub streasina?
Din cauza acestei latimi de 60-70 de cm nu se poate introduce in casa un bagaj sau,o persoana mai solida nu incape,trebuind sa se frece de peretele (pe acei 15-20 de metri)ai casei,nemaivorbind de o targa,scaun cu rotile,mobila,masina,etc.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: etelkapalffy , utilizator 18:55, 19 Septembrie 2012
Încercaţi să fiţi mai explicită.

Buna ziua

Va multumesc pentru raspuns,incerc sa fiu mai explicita.

Parintii mei au construit o casa.Amandoi(parintii mei)erau proprietari de 1/1 ai casei,in cartea funciara a casei nefiind specificat care ar fi partea tatalui sau a mamei din casa.
Din cauza faptului ca tatal meu era dator surorii sale,un executor a vandut printr-o lictatie tinut a in biroul sau,jumatatea casei parintilor mei,mai exact,partea tatalui meu din casa,la acea vreme executorul nestiind care era partea tatalui meu din casa,neexistand niciun act care ar fi atestat acest lucru.(Daca imi permiteti,as dori sa mentionez faptul ca,atunci cand executorul a facut acea licitatie ,fara sa aduca cumparatorii la fata locului,fara a-mi instiinta parintii,licitatia fusese suspendata printr-o incheiere emisa de Judecatoria Tg.Mures).Ulterior,executorul scapand basma curata. In motivatie se spunea ca executorul a procedat corect,fiindca intre data emiterii suspendarii licitatiei,24 apr.2003 si data licitatiei,05 mai 2003,fusesera sarbatorile de Paste si 1 Mai,in consecinta,executorul nu putea fi instiintat de suspendarea licitatiei !

Dupa aceasta licitatie,abia in anul 2005 ,cumparatorii au venit la fata locului pentru a vedea ce cumparasera aproape pe gratis.Cu acea ocazie,un topograf a facut masuratori,a impartit curtea in doua parcele,impartind si casa.Cumparatorii au ocupat partea frontala a casei,totodata ocupand toata curtea,prin curte fiind toate bransamentele utilitatilor(apa,gaz,electricitate),acestea fiind pe numele mamei mele.Tatalui meu i s-a sters numele din cartea funciara a casei,cumparatorii devenind coproprietari cu mama mea in casa.In cartea funciara a casei prima fiind mama mea,urmand cumparatorii.Cu toate ca acesti cumparatori au facut masuratori de doua ori,in cartea funciara a casei nu fusese trecut care ar fi partea lor din casa.Abia in anul 2011 au trecut in cartea funciara care ar fi partea lor din casa pe care au luat-o abuziv,zic eu.

Mi se pare ciudat,printre altele:in anul 2006 au fost pusi in posesia curtii si a jumatatii casei parintilor mei.Cu acea ocazie voiau sa imi evacueze parintii,neavand niciun ordin de evacuare.M-am "bagat",spunand ca fara vreo hotarare de evacuare nu iese nimeni din casa.Am avut dreptate,parintii mei ramanand in casa cu acea ocazie.Pentru a se razbuna pe mine din cauza faptului ca ma "bagasem",cumparatorii m-au dat in judecata pentru evacuarea mea din casa parintilor mei,cu toate ca eu am alta adresa din anul 1985,casatorita fiind,mutandu-ma in alta parte.Timp de 9 luni,luna de luna ma prezentam la procesele de evacuarea mea,incercand sa dovedesc ca eu am alta adresa.Cumva,intr-a 9-a luna dna judecator s-a uitat in actul meu de indentitate,convingandu-se ca am alta adresa.

In anul 2010,aprilie,cumparatorii au fost pusi in posesie a doua oara(in anul 2007 tatal meu a decedat).As dori sa mentionez faptul ca,in cartea funciara scrie cum ca utilitatile sunt comune.Cu toate acestea,cumparatorii au ocupat intrega curte,au schimbat incuietorile de pe poarta mare,cat si de pe poarta mica,nepermitand mamei mele accesul in partea sa din casa pe care i-au lasta-o.In capatul casei este un spatiu de 70 de cm latime.Intrarea are 70 de centimetri,acesti 70 de centimetri sunt constanti de a lungul peretelui casei si gardul vecinilor.Intre peretele casei si gardul vecinilor este un culoar,sa zic asa, de 70 de centimetri de a lungul peretelui casei.Pentru a intra in partea mamei din casa,trebuie sa parcurgi acest culoar stramt,neavand posibilitatea de a introduce nimic in casa.

I-am dat in judecata pe cumparatori pentru a obtine servitute de trecere,dl.judecator fiind la fata locului,printr-o hotarare mama mea a obtinut dreptul de a folosi portile.Cumparatorii,contestand acea hotarare,au castigat ca intrarile sa fie folosite doar de ei.
In iunie 2012 am intentat un alt proces pentru servitute de trecere,primul termen avand loc in 28 nov.2012.

Din cauza acestor intamplari va intrebasem,conform legii,o servitute de trecere cata latime,lungime trebuie sa aiba.

Imi cer scuze pentru acest lung mesaj.Va multumesc

Cu deosebit respect,Etelka Palffy






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ethel ethel Bună ziua, Încă o dată mă adresez Domniilor Voastre cu problema mea: într-un topic anterior am relatat faptul că mama mea are coproprietari în casa ... (vezi toată discuția)
înºtiinþare de licitaþie etelkapalffy etelkapalffy Bună ziua, Mă numesc Palffy Etelka,sunt din oraşul Târgu-Mureş. Cu deosebit respect mă adresez domniilor voastre cu încă o întrebare. În anul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, printr-o licitație se vinde jumătatea unui imobil. ... ildiko-etelka ildiko-etelka Bună ziua, Printr-o licitație se vinde jumătatea unui imobil. Cumpărătorii ocupă partea dinspre stradă a imobilului. Cu această ocazie nu le permit ... (vezi toată discuția)