avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită înºtiinþare de licitaþie
Discuție deschisă în Executare silită

înºtiinþare de licitaþie

Bună ziua,

Mă numesc Palffy Etelka,sunt din oraşul Târgu-Mureş.
Cu deosebit respect mă adresez domniilor voastre cu încă o întrebare.

În anul 1999 s-a emis o hotărâre judecătorească prin care tatăl meu era dator surorii sale cu suma de 49milioanelei vechi.Din cauza faptului că tatăl meu nu voia să plătească această sultă,sora sa a angajat un executor judecătoresc care a început să liciteze casa tatălui meu,cu toate că putea licita bunuri mobile.Executorul,cu ocazia licitaţiilor făcea referire la faptul că părinţii mei sunt divorţaţi,licitând partea tatălui meu din casă.
Într-adevăr,părinţii mei fuseseră divorţaţi,dar,după divorţ au rămas împreună,partaj nu s-a făcut niciodată,nu exista niciun act care să ateste care era partea tatălui meu din casă.Executorul aducea posibilii cumpărători la casă.Dar,deoarece nu se ştia care este partea tatălui meu din casă,nu s-a găsit cumpărător.Între timp,în anul 2002 tatăl meu a îndestulat-o pe sora sa.S-a redactat o tranzacţie în care s-a specificat faptul că sora tatălui meu fusese îndestulată,părţile împăcându-se,licitaţia casei se anulează.
Cu toate acestea,executorul continua licitaţia casei.În anul 2004 Judecătoria Târgu Mureş a suspendat licitaţia casei.Cu toate acestea,executorul continua licitaţia casei,licitaţia părţii din casă a tatălui meu.Ca să fie sigur că poate vinde jumătatea casei,cu ocazia ultimei licitaţii,executorul nu mi-a înştiinţat părinţii de licitaţie.
În data de 05 mai 2003 executorul a ţinut o licitaţie în biroul său,fiind asistat de fiica surorii tatălui meu.
Un cuplu a dat executorului suma cerută pe jumătatea casei,fără să fie la faţa locului,fără ca executorul să le fi spus de existenţa suspendării licitaţiei.Casa fusese pe numele părinţilor mei.Imediat ce excutorul a încheiat tranzacţia cu cumpărătorii,cumpărătorii au devenit coproprietari cu mama mea în casă,numele tatălui meu fiind şters din cartea funciară a casei.
Tatăl meu a rămas fără munca sa de o viaţă fără să fie dator cuiva.
Deoarece părinţii mei nu făcuseră partaj,nu se ştia care parte a casei o cumpăraseră cumpărătorii pe nevăzute.cu ocazia acestei licitaţii,executorul nu s-a mulţumit că a vândut jumătatea casei,pe lângă casă a mai vândut şi o altă clădire aflată în curtea părinţilor mei.Această clădire,fiind doar pe numele tatălui meu,a devenit proprietatea exclusivă a cumpărătorilor.
În 2003,executorul,pe jumătatea casei şi al celeilalte clădiri a obţinut suma de 280milioaneleivechi.
După ce s-a încheiat licitaţia,fără ştirea părinţilor mei,cumpărătorii mi-au dat în judecată părinţii pentru evacuare.Au urmat procese interminabile,părinţii mei fiind târâţi lună de lună în instanţe pentru evacuare.
Executorul şi cumpărătorii susţineau că se ştia ce au cumpărat pe nevăzute.Din anul licitaţiei,2003 până în anul 2005 cumpărărtorii nu au fost la faţa locului,nu ştiau ce cumpăraseră pe nevăzute,aproape pe gratis.În anul 2005 au intrat în curtea casei cu un topograf pentru a face măsurători,pentru a lua ceea ce au cumpărat pe nevăzute.Au măsurat ce au vrut,au luat din casă partea pe care au vrut-o,aceasta fiind partea casei dinspre stardă.Au făcut shiţe,au luat tot ce au vrut.Doar cu ocazia acestor măsurători au văzut ce afacere bună făcuseră.
Procesul evacuării părinţilor mei continua.În anul 2006 cumpărătorii au construit un gard despărţitor în mijlocul curţii.Cu acea ocazie,fiind însoţiţi de un executor,voiau să îmi evacueze părinţii.Eu m-am "băgat",nepermiţând evacuarea părinţilor mei fără o hotărâre de evacuare definitivă.După ce s-a construit acel gard,cumpărărtorii,împreună cu executorul judecătoresc au plecat,spunând că acel gard este "provizoriu",cu toate că erau procese pe rol.
In anul 2005,luna iunei,m-am adresat CEDO,acest for a dat un număr de înregistrare,ulterior solicitând acte,acte pe care le-am trimis în timp util.În anul 2006,după ce s-a construit gardul,cumpărărtorii,pe lângă părinţii mei mei,m-au dat şi pe mine în judecată pentru evacuarea mea dinn casa părinţilor mei.Timp de 8 luni de zile am încercat să explic instanţelor faptul că eu nu locuiesc acolo din anul 1985.Nu mi s-a dat voie să vorbesc,iar atunci când am afirmat că părinţii mei au un proces la CEDO,avocatul acestora,în faţa instanţei m-a făcut minicinoasă,spunând că nu este adevărat existenţa acestui proces la CEDO.Cumva,după 8 luni de procese,dna judecător m-a scos din procesul evacuării mele din casa părinţilor mei,convingându-se că am altă adresă.
Acest lucru am relatat CEDO.CEDO m-a invitat,ca alături de părinţii mei să fiu şi eu reclamantă.
Procesele de evacuare continuau.În anul 2007 tatăl meu a decedat.

Aş dori să menţionez faptul că atunci când adunam actele pentru a ne adresa CEDO,printre acte am găsit niştr înştiinţări de licitaţie,emise pe numele părinţilor mei,acest lucru trebuia să dovedească faptul că părinţii mei fuseseră înştiinţaţi de licitaţie,dar nu s-ar fi prezentat din nepăsare.Cunoscând semnătura părinţilor mei,am presupus că acestea sunt falsificate,mai alaes semnătura mamei mele.Am cerut poliţiei Tg.Mureş o expertiză grafologică privind aceste semnături.Cu acestă ocazie am depus toate actele cerute,solicitând nr.de înregistrare.Nu am primit aces nr.,cu toate că am fost la poliţie de trei ori pentru acest nr.de înregistrare.Au trecut săptămâni,dar nu am primit răspuns din partea poliţiei.M-am interesat,mi s-a spus că cererea s-a perimat,iare executorul,conform legii,după trei ani este obligat să distrugă actele originale de executare,neexistând aceste acte în original,nu se putea face expertiza criminalistică ale acestor semnături.Nu am primit nimic în scris,doar verbal mi s-a comunicat.Nu pot dovedi faptul că am solicitat această expertiză,deoarece nu primisem nr.de înregistrare.Presupun că în acest caz are relevanţă faptul că socrul executorului judecătoresc fusese comandantul miliţiei pe vremuri.La Liga Pro Europa mi s-a spus în faţă că nu se poate face nimic împotriva acestui executor,deoarece este foarte influent.
Cu respect vă întreb,într-adevăr se distrug actele de executare după trei ani? Am înţeles că dacă nu mai există actele originale,se poate face expertiză şi de pe acte în copii.
Cumpărătorii au fost puşi în posesie în anul 2006.Cun toate acestea,nu se mutaseră în casă.Au mai fost puşi în posesie şi în anul 2010,în luna aprilie,a doua oară.Au luat partea dinspre stradă a casei,cu ocazia executării din 2010,au schimbat încuietorile de pe porţi,mama neavând acces în partea casei pe care i-au lăsat-o.Au ocupat toată curtea.Acolo trec toate utilităţile,acolo sunt contoarele de gaz,apă şi electricitate.
Mama,efectiv nu are acces.Este nevoită să locuiască la mine.În capătul casei,sub streaşină există un spaţiu de 60 de cm,pe acest spaţiu cu mulţi ani în urmă,tatăl meu a pus o portiţă.Cumpărătorii au spus că dacaă mama vrea să intre,să intre pe acolo.Spaţiul este foarte îngust,nu încapi cu un bagaj,nemaivorbind de ambulanţă sau pompieri ori,dacă ar fi cazul ,un scaun cu rotile.Prin instanţă,mama a obţinut acces în curte prin porţi,dar cumpărătorii au contestat şi mama nu are acces în curte.Plăteşte impozit pe partea ei din casă,dar nu poate locui acolo,deoarece cumpărătorii nu dau voie ca contoarele să fie citite.Efectiv nu se poate inra în partea casei pe care i-au lăsat-o mamei,nu poţi scoate ori introduce nimic.Nici nu se poate vinde,deoarece nefiind acces,nimeni nu o cumpără.Mă refer la partea mamei din casă.Cumpărătorii au spus că în contul cheltuielilor de judecată o să ia partea mamei din casă.ªi o pot face,sunt convinsă.

Vă mulţumesc că mi-aţi citit scrisoarea.

Rămân cu deosebit respect,Palffy Etelka




Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:07, 20 Septembrie 2011
Nu exista nicio lege care sa spuna ca executorul poate distruge arhiva dupa 3 ani. Mama poate oricand sa obtina servitute de trecere entru partea sa de casa.
E ciudat ce s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere etelkapalffy etelkapalffy Buna ziua Cineva nu mi-ar putea spune,ca,conform legii,o servitute de trecere cata latime si lungime/adancime trebuie sa aiba? Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ethel ethel Bună ziua, Încă o dată mă adresez Domniilor Voastre cu problema mea: într-un topic anterior am relatat faptul că mama mea are coproprietari în casa ... (vezi toată discuția)
Licitaþie etelkapalffy etelkapalffy Bună seara, Cu respect mă adresez domniilor voastre cu următoarea întrebare:în anul 2003,printr-o licitaţie ţinută în biroul executorului ... (vezi toată discuția)