avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Carieră tarzie in magistratură!
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Carieră tarzie in magistratură!

Carieră tarzie in magistratură! . Bună ziua ! Intenționez sa-mi reiau studiile universitare la secțiunea Drept. As dori sa știu ce opțiuni as avea deoarece cu toate ca există anumite universități acreditate care oferă opțiunea de a studia de la distanță din cate am aflat materia în cauză se studiază numai la zi . Indicat și constructiv ar fi studiile la zi efectuate intr-o instituție de stat. Ce ar vrea sa stiu e de ordin financir și anume de ce sumă aș avea nevoie pt a acoperi cei 4 ani de studii plus licența. Menționez ca vizavi de studii va trebui sa-mi platesc cazarea și traiul pe perioada studiilor. Intenționez sa strâng suma de € 50.000 plus minus pe o perioda de 2 ani .Mentionez ca am 41 de ani și lucrez ca și Frizer în Irlanda.
Prea tarziu pt a deveni magistrat?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
Zamolxes, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zamolxes , utilizator 20:19, 14 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu costa atât de mult. Nu știu care este procedura și care sunt taxele la stat, însă exista multe facultăți particulare, unele din ele chiar bune care oferă și învățământ la distanta în specializarea drept. Nu este târziu pentru nimic. Am 43 de ani, am terminat anul trecut Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu, în primul an ID, ulterior fiind opțiunea mea sa ma mut la zi. Taxa a fost cam de 4000 de lei pe an. Nu știu cum e cu cazarea, deoarece locuiesc lângă București (Snagov) și nu am stat cu chirie. Am putut și lucra în paralel de acasă. Acum sunt avocata deja și ma bătea și gândul sa dau la INM. Deci nu a fost prea târziu pentru nimic. Oricum, sincer, merita sa lupți nu doar pentru bani, ci și pentru ceea ce te pasionează în viata. Și chiar recomand oricui dorește sa încerce, sa nu se lase păgubaș considerând ca este prea târziu pentru ceva.
Mulțumesc pentru răspuns și încurajări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masterat in drept la universitatea titu maiorescu vella85 vella85 Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de ... (vezi toată discuția)
Facultatea la zi sau la distanta/ifr ? ContSters183660 ContSters183660 Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)? Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian ... (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)