Am urmatoarea problema. M-am angajat la o firma din 1 iulie 2009, si acum sunt insarcinata, ar trebui sa nasc pe 4 iulie 2010, sunt cam la limita.
Intrebarea mea este pot sau nu pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca nasc un pic mai devrem de a face un an la firma la care m-am angajat.
Eu in martie 2009 am terminat concediul pt primul copil si am o pauza de 2 luni pe cartea de munca, as putea plati cumva la stat cele 2 luni in care nu am lucrat pentru a avea o continuitatea pe cartea de munca.
Va rog sa imi dati un raspuns pentru ca la firma unde lucrez s-a pus problema ca daca nu fac un an la ei nu voi putea primi indemnizatia de crestere copil.
Buna seara. As dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului in situatia in care eu sunt liber profesionist (din 2004) si sunt inregistrata ca PFA. Am facut in fiecare an declaratiile de venit si an platit impozit.
Multumesc
@ doana
Beneficiati de concediu pentru cresterea copilului daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit .
De exemplu, daca copilul se va naste in cursul lunii noiembrie 2010 , atunci trebuie sa faceti dovada ca in perioada noiembrie 2009 - noiembrie 2010 ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit .
Buna ziua,
cand am pus intrebarea de mai sus am uitat sa specific un lucru important, zic eu: nu am platit pana acum nici asigurari de sanatate, nici de somaj.
In acest caz mai primesc indemnizatia?
Multumesc
Am si eu o nelamurire.
Sunt insarcinata in luna a 4-a, iar in urma cu 6 luni datorita unei alte sarcini, pierdute in prealabil, angajatorul m-a suspendat timp de 3 saptamani pentru cercetare disciplinara, fara plata salariului si a contributiilor aferente acestuia. Ca urmare in una din cele 12 luni de contributii voi avea doar 5 zile lucrate. Mai beneficiez in aceasta situatie de indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc pentru ajutor.