avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez sau nu de indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez sau nu de indemnizatie crestere copil

Am urmatoarea problema. M-am angajat la o firma din 1 iulie 2009, si acum sunt insarcinata, ar trebui sa nasc pe 4 iulie 2010, sunt cam la limita.
Intrebarea mea este pot sau nu pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca nasc un pic mai devrem de a face un an la firma la care m-am angajat.
Eu in martie 2009 am terminat concediul pt primul copil si am o pauza de 2 luni pe cartea de munca, as putea plati cumva la stat cele 2 luni in care nu am lucrat pentru a avea o continuitatea pe cartea de munca.

Va rog sa imi dati un raspuns pentru ca la firma unde lucrez s-a pus problema ca daca nu fac un an la ei nu voi putea primi indemnizatia de crestere copil.

Multumesc anticipat
@ doana: da, veti prim i indemnizatia, aceasta fiind conditionata doar de realizarea veniturilor impozabile, nu de plata de contributii.

@catalina: vedeti in prima pagina a acestui topic raspunsul meu. teoretic, se poate admite o singura luna "lipsa" din cele 12, fara sa va peirdeti indemnizatia.
p.s. si rezultatul cercetarii discpilinare pentru care ati fost suspendata, care a fost?
doana a scris:

Buna ziua,
cand am pus intrebarea de mai sus am uitat sa specific un lucru important, zic eu: nu am platit pana acum nici asigurari de sanatate, nici de somaj.
In acest caz mai primesc indemnizatia?
Multumesc

Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de plata contributiilor catre stat, ci de realizarea de venituri profesioanle supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Primiti indemnizatia ,chiar daca nu sunt platite contributiile catre stat , dar numai daca indepliniti conditia pevazuta de lege pentru acordarea acesteia..
@smeagull: am contestat suspendarea, ca urmare au venit cu o intelegere.
Era aberanta. Spuneau ca am incalcat regulamentul intern, fara nici o alta precizare. M-au tinut 3 saptamani in suspendare disciplinara, apoi mi-au mai dat 10 zile ca pedeapsa. E criza, asa ca angajatorii isi permit orice acum.
@catalina80:
Nu v-am intrebat ca sa va judec, ci ca sa vad daca macar, aparent, era legal ce au facut. In anumite conditii - dar nu este cazul, asa ca nu mai insist - ati fi putut chiar si acum, dupa atata timp, sa contestati suspendarea de 3 saptamani. Repet, nu este cazul, asa ca acum trebuie sa va concentrati sa ii convingeti poe cei de prestatii sociale ca aveti dreptul sa primit indemnizatia, chiar cu acea intrerupere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mama de 85% Ailin_ro Ailin_ro Buna ziua! Precizez ca sunt angajata la o firma din 5 mai 2008, am nascut pe 27 aprilie 2009 , vreau sa stiu daca pot beneficia indemnizatia de 85%. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului monicaciuc monicaciuc Buna Ziua, Sunt in 15 saptamani de sarcina si in luna ianuarie am avut 5 zile concediu fara plata , iar in luna februarie 10 zile concediu fara plata. Va ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - 12 luni intrerupte (2 saptamani) - mai indeplinesc conditiile? lucylle lucylle Buna ziua, Am fost angajata din martie 2009 pana pe 2 noiembrie 2009, cand mi-am dat demisia. M-am reangajat pe 23 noiembrie 2009 si am nascut in iulie ... (vezi toată discuția)