avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire părinților dintre un copil și soția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire părinților dintre un copil și soția unui copil decedat

Buna ziua,

Bunicii mei au murit. Ei avand 2 copii, mama și unchiul meu decedat.
Cine intră la moștenire, mama și soția unghiului decedat (neavând copii), și care este partea acesteia?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
Lucian MIhai, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:55, 14 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenitorii bunicilor sunt mama și unchiul, care mostenesc în părți egale de 1/2.
Mai departe, dacă unchiul nu a lăsat vreun testament, jumătatea lui se împarte în mod egal între soție și mama dvs.
Deci soția unchiului va avea 1/4, iar mama dvs 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va face moștenirea? bună seara! vă prezint următoarea ... Ihategreen42 Ihategreen42 Cum se va face moștenirea? Bună seara! Vă prezint următoarea situație privind o mostenire. Bunicii mei sunt morți amândoi. Din bunicii mei au rezultat ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire danielbotezatu danielbotezatu Buna, Am o intrebare legata de dezbaterea mostenirii. Bunicii au avut doi baieti, fiecare cu cate 5 copiii. Au murit in ordinea asta: bunica, unchiul si ... (vezi toată discuția)