avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Pe scurt: dupa 7 ani de litigiu a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Pe scurt: dupa 7 ani de litigiu a fost anulat testamentul. ...

Buna ziua,
Pe scurt: dupa 7 ani de litigiu a fost anulat testamentul. Sunt 4 mostenitori care vor impartii masa succesorala. In timpul procesului s-a calculat taxa de timbru printre alte bunuri si pentru un numar de actiuni , care au o valoare pe bursa destul de mare, cat si o suma de bani in cont de 6 cifre, care au fost transferati de imputernicit ( cel care apierdut de altfel procesul ) cu o luna inainte de deces. Aceste fapte s-au petrecut in nov-dec 2015. Aceste valori pt care s-a platit taxa de timbru , pot fi mentionate in Certificatul de Mostenitor, cu toate ca actiunile nu sunt de gasit , iar suma de bani nu se mai regaseste in cont?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:33, 16 Mai 2023
Eu zic sa le treceti pe toate ca bunuri in masa succesorala si domnul in cauza ce a instrainat acele bunuri sa le acopere din cota ce ii revine dumnealui sau din bunurile proprii.

Consultati un avocat si vedeti care sunt pasii pentru dezbaterea succesiuni in instanta, banuiesc ca la notar nu o sa vina domul in cauza... si cum puteti include si aceste bunuri in masa succesorala.
Aceste cheltuieli pot fi incluse în masa succesorală.
Insa, vedeti dacă vrea notarul.

Exista și varianta de a se executa direct pârâtul din proces fără a fi necesar sa intre în masa succesorală.

Este de analizat destul de mult și pot exista doua opinii.

Pentru ce va trebuie incluse în masa succesorală?

București 2023
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Notarul nu vrea . Spune ca nu poate trece decat existentul ....
Paratul este cel care a transferat suma in contul sau si a dispus de toate actele , eventual si actiunile din casa matusei , nelasand pe nimeni sa se apropie de ea o perioada de cateva luni, schimband si yala usei de la intrarea in apartament
Nu face parte dintre mostenitori....

Alte discuții în legătură

Succesiune in termen? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. O prietena vrea sa faca succesiunea dupa sotul ei. In martie se fac 6 luni de cand acesta a murit. A auzit ca daca nu face succesiunea intr-un ... (vezi toată discuția)
Cauza in instanta pe rol, decesul unei parti, mostenire, succesiune EugeniaG EugeniaG Revin cu corectari la postare. Rog admin sa stearga postarea anterioara. Subiect: O solutie, un sfat, va rog: cauza in instanta, mostenire, succesiune A. ... (vezi toată discuția)
Cerere modificatoare Eugen Enescu Eugen Enescu buna ziua!va rog sa ma ajutati am facut o cerere modificatoare in sensul schimbarii obiectului si partilor. In prima faza obiectul cererii a fost succesiune ... (vezi toată discuția)