avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere modificatoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere modificatoare

buna ziua!va rog sa ma ajutati am facut o cerere modificatoare in sensul schimbarii obiectului si partilor. In prima faza obiectul cererii a fost succesiune acum este hotarare care sa tina loc de act autentic, dar am schimbat si partile si cred ca nu este corect din reclamant care solicita deschiderea succesiunii acum este parat si paratii reclamanti.Toate astea cand am aflat ca ei facusera un act de mana adica contract cu clauza de intretinere, cu fostul reclamant fiind tatal lor.Acum paratii copii devin reclamanti care solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic. este corect sa schimb reclamantul tinand cont ca am platit taxa de timbru? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 19:41, 28 Mai 2011
opinia mea este ca instanta va va respinge aceasta cerere modificatoare ca inadmibisibila intrucat nu aveati voie sa schimbati calitatea partilor din cauza.
Ati explicat foarte clar situatia ... iar eu sunt regele Romaniei. Sau poate ca ambele afirmatii sunt false? Sa vedem daca am inteles situatia.
1. Asadar se dezbate succesiunea ramasa de pe urma defunctei X care a fost casatorita cu Y si au avut cativa copii impreuna, sa le zicem XY1, XY2 si XY3. Averea ramasa de la X poate sa fie coachizita in timpul casatoriei sau mostenita, etc.
2. Ati promovat initial o cerere din partea lui Y prin care acesta, chemand in judecata pe XY1, XY2 si XY3 pretindea ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctei X este compusa din ... si ca mostenitorii defunctei sunt el, in calitate de sot, cu o cota de 1/4 din masa succesorala si XY1, XY2 si XY3 fii/fice, fiecare cu cate o cota de 1/4 (de lenes ce sunt am "ghicit" 3 copii ca sa aiba fiecare mostenitor 1/4 :blush2: ca-i simplu de calculat). Ati introdus si o cerere de partaj? Cred ca ati facut-o cu toate ca partea din creierul meu care se ocupa de telepatie e inchisa pentru reparatie capitala.
3. Ulterior introducerii cererii si timbrarii acesteia cu o suma care probabil e destul de consistenta ati aflat despre contractul de intretinere.
DACA si numai daca aceasta e situatia ... care-i problema? Este de principiu ca in cererile de partaj toate partile au atat calitatea de reclamant cat si cea de parat. Paratului din cererea de partaj i se da ceva chiar daca nu are capat de cerere timbrat iar cererile se judeca dupa o procedura speciala 673 ind 1 - 673 ind 14 Cod pr. civ.
4. Cererea prin care se solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic este complet inutila. Ii duceti la un mediator si recuperati taxa de timbru.

Dar, desigur, s-ar putea sa nu fi inteles eu corect problema. Mea culpa
multumesc ubik mult de tot deasemenea si lui athe, dar nu stiti tot, am indrodus cerere de deschidere succesiune dupa sotia x, sotul supravietuitor si 2 copii. In aceasta actiune masa bunurilor succesorale terenuri si o casa sunt pe numele sotului supravietuitor (adica TP) si eu am dat-o in bara am impartit conform art 271 C pr. civ. cu acordul lor la cei 2 copii si tatal lor cu acceptul sa nu ia nimic dar sa il intretina pe tot timpul vietii, sa se ocupe de inmormantare. Pana aici toate bune dar mi-am dat seama ca defuncta x nu avea nimic in proprietate doar zic eu dupa decesul acesteia trebuia sa se imparta si jumatatea ei la toti? e corect? dar eu am procedat gresit? ce mai pot face? inca nu s-a judecat si de aceea vreau cerere modificatoare dar nu pot schimba calitatea partilor ! Nu stiu ce sa mai fac sa nu piarda taxa de timbru. As putea face 2 actiuni una de succesiune dupa mama ? si a doua hotarare care sa tina loc de act autentic?
ubik sau athe daca nu deranjez imi puteti da un nr de tf sa va contactez ? sa explic clar ce greseala am facut? cum pot sa o repar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj cu mediere dupa noul cod civil gabi19319 gabi19319 Buna seara tuturor, As dori sa aflu daca dupa intrarea in vigoare a noului cod civil va mai fi posibil divortul + partaj in conditiile incheierii unui ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Interpretare si nelamuriri sentinta partaj succesoral castoras31 castoras31 Am rugamintea sa-mi raspunda cineva ce inseamna cele de mai jos, eu fiind in calitate de parat in acest caz. Acele cote parte 1 din masa succes. ca sot suprav ... (vezi toată discuția)