avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura fara TVA pt. prestari servicii in italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura fara TVA pt. prestari servicii in italia

buna. Am o microintreprindere si am executat o lucrare in constructii in italia. La facturare mi-au cerut sa specific articolul corespunzator din legislatia romana care prevede facturarea fara TVA pentru prestari servicii ( exemplu: in italiai art. 17 comma 6 dpr 633/72). Puteti sa imi spuneti va rog frumos care este articolul?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: flohh , utilizator 11:17, 27 Ianuarie 2010
Faptul ca ati prestat servicii pt imobile, astfel de servicii nu sunt scutite de TVA. Mai trebuie sa specificati si cand au fost efectuate serviciile, pana la 31.dec.2009, sau dupa 01.01.2010.
pana la 31.12.2009

ART. 133
Locul prestării de servicii
(1) Locul prestării de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile;

de la 01.01.2010

art. 133, alin (4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile.......................
pana la 31.12.2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire factura cazare italia ginaproalt ginaproalt Buna, Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns: Sunt un SRL, platitoarea de TVA si am o pensiune cu restaurant si am un oaspete din Italia ... (vezi toată discuția)
Tva intercomunitar vio38 vio38 Cum factureaza o firma cu sediul in Romania o prestare de serviciu catre o societate dintr-o tara a a UE, pentru un serviciu prestat aici in tara? Se percepe ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar - locul unde a prestat serviciu miraj miraj firma mea platitoare de tva are contract cu o firma din Austria ptr executare prestari servicii eu ca firma prestez servicii in Romania pentru firma din ... (vezi toată discuția)