avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am vreo sansa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am vreo sansa?

BUNA ZIUA am si eu o problema si doresc sa stiu daca am vreo solutie ca sa scap:
Sunt o persoana naiva din Constanta care am preluat de la o cunostinta un teren inttravilan (fratele meu) cu promisiunea ca pe acel lot se va construi o lociunta cu 3 ap dintre care unul sa-i revina lui iar celelalte 2 sa-mi ramana mie (nasului meu de cununie).Eu lucrez la firma nasului meu (firma de constructii) el fiind cel care a propus si intermediat toata treaba.S-a batut palma si s-a trecut la treaba pana in momentul de fata constructia fiind la rosu.Intre timp venind criza nasul (prin mine) a vandut cele 2 apartamente cu promisiunea ca pana la o data anume sa le termine pe toate.S-au semnat niste promisiuni de vanzare pt ca nu exista cadastru , intabulare.MENTIONEZ CA EU NU AM PRIMIT ABSOLUT NIMIC DIN TOATA ACEASTA AFACERE.......Nemaiavand bani lucrarile au stopat si inevitabilul s-a produs :unul dintre viitorii beneficiari a inaintat proces pe numele meu.CE POT SA FAC ACUM IN AL 12-LEA CEAS ? Am contract cu firma de constructii pt ridicarea caselor dar ma juta cu ceva la proces?Se pot trece pe numele nasului cele 2 ap?Ce se poate intampla la proces?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:30, 27 Ianuarie 2010
Daca firma apartine nasului dvs,in ce context ,''unul dintre viitorii beneficiari a inaintat proces ''impotriva dvs?
Care este acuza care vi se aduce?
V-ati asumat responsabilitatea in numele firmei constructoare fata de pagubiti?
Reveniti cu detalii
apartamentele sunt pe numele meu , sunt pe persoana fizica si pt ca nu a fost gata la termen pe mine ma trage la raspundere ,eu sunt cel care a semnat.Firma nu si-a respectat contractul cu mine
Daca sunt apartamentele pe numele dvs. atunci sunteti proprietar si trebuie sa dati socoteala pentru cele intamplate!
Ma ajuta cu ceva aducerea unor martori care cunosc situatia ,care stiu cui apartin apartamentele?
danutz76 a scris:

BUNA ZIUA am si eu o problema si doresc sa stiu daca am vreo solutie ca sa scap:
Sunt o persoana naiva din Constanta care am preluat de la o cunostinta un teren inttravilan (fratele meu) cu promisiunea ca pe acel lot se va construi o lociunta cu 3 ap dintre care unul sa-i revina lui iar celelalte 2 sa-mi ramana mie (nasului meu de cununie).Eu lucrez la firma nasului meu (firma de constructii) el fiind cel care a propus si intermediat toata treaba.S-a batut palma si s-a trecut la treaba pana in momentul de fata constructia fiind la rosu.Intre timp venind criza nasul (prin mine) a vandut cele 2 apartamente cu promisiunea ca pana la o data anume sa le termine pe toate.S-au semnat niste promisiuni de vanzare pt ca nu exista cadastru , intabulare.MENTIONEZ CA EU NU AM PRIMIT ABSOLUT NIMIC DIN TOATA ACEASTA AFACERE.......Nemaiavand bani lucrarile au stopat si inevitabilul s-a produs :unul dintre viitorii beneficiari a inaintat proces pe numele meu.CE POT SA FAC ACUM IN AL 12-LEA CEAS ? Am contract cu firma de constructii pt ridicarea caselor dar ma juta cu ceva la proces?Se pot trece pe numele nasului cele 2 ap?Ce se poate intampla la proces?

Situatia este delicata si reclamantul are dreptate.
Dvs chiar daca invocati initial ca sunteti'' naiv '' totusi ati acceptat achizitionarea celor 2 apartamente.
In situatia de fata ,o eventuala tranzactionare a apartamentelor ,sustine si probeaza un interes concret din partea dvs,care intr-o eventuala cercetare dispusa de catre autoritati poate fi incadrata sub incidenta dispozitiilor in vigoare
Avand in vedere complexitatea cauzei este de preferat sa angajati avocat
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract construire mansarda - dar firma a intrat in insolventa- avans acordat Olivia Bozdog Olivia Bozdog S-a incheiat un antecontract de construire apartament la mansarda cu o firma (SRL). Contractul a fost autentificat de catre un notar. S-a dat avans pentru ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de costuri pentru caldura katrin katrin Au fost montate repartitoare pentru caldura pentru toate apartamentele sau spatiile cu alta destinatie inca de la construirea condominiului. Este normal ca ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo importiva unei banci gaby06081978 gaby06081978 Buna ziua, Ma numesc Gabi si am urmatoare problema la care as dori niste sfaturi. Acum 3 ani am dorit sa cumpar un apartament intr-un bloc nou intr-un ... (vezi toată discuția)