avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit teren pentru persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit teren pentru persoana cu handicap

Bună ziua. Am o prietenă care este îngrijitoare la mama ei care este cu handicap grav de gradul 1 cu însoțitor. Mama ei are o casă și grădină la sat. La casă are scutire de impozit, dar pentru grădină plătește impozit. Aș vrea să știu dacă este normal să plătească impozit pe grădină, având în vedere că este persoană cu handicap grav gradul 1 cu însoțitor. Vă mulțumesc anticipat. Aștept un răspuns favorabil.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:19, 17 Mai 2023
Conform prevederilor Legii nr 448 din 2006, modificata perosanele incadrate in grad accentuat beneficiaza de facilitatea scutirii de la plata impozitului pe cladirile si terenurile aflate in proprietate sau in coproprietate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) ... Doina000 Doina000 Familia care are in ingrijire copil cu handicap ( asistent maternal) este scutita de impozit pe cladiri si taxa rovinieta ,conform legii 448/2006? (vezi toată discuția)
Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)