avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sora mea romanca, rezidenta in Italia vrea sa se ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sora mea romanca, rezidenta in Italia vrea sa se casatoreasca ...

Sora mea romanca, rezidenta in Italia vrea sa se casatoreasca in Romania cu un cetatean italian, vaduv, apoi vor locui in Italia. Ce acte le trebuie sa depuna la starea civila din Romania, si cat timp dureaza pana pot face cununia? in Italia trebuie oparata casatoria undeva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 09:34, 19 Mai 2023
Bună ziua,

Informațiile privind actele necesare pentru încheierea căsătoriei, în situația descrisă de dvs., le găsiți accesând următorul link: [ link extern ]

În privința recunoașterii căsătoriei în Italia, va trebui să consultați legea italiană în această privință. În România, o căsătorie încheiată în străinătate trebuie transcrisă pentru a fi recunoscută pe teritorului României. Cu siguranță că o asemenea procedură trebuie urmată și în Italia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort italian Chiriac Roxana Chiriac Roxana In cazul unei casatorii dintre un italian si o romanca efectuate in Italia dupa legea italiana unde se poate cere divort?Sotia romanca a solicitat rezidenta ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)
Divort in romania, sot italian,sotie romanca amgel amgel in cazul initierii procedurii de divort intre cetatean italian si cetateanca romanca,din casatorie in italia,transcrisa in romania(amindoi avind rezidente in ... (vezi toată discuția)