avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua.As dori și eu un răspuns la următoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua.As dori și eu un răspuns la următoarea intrebare:dacă ...

Bună ziua.As dori și eu un răspuns la următoarea intrebare:dacă un număr de locatari nu își plătesc întreținerea la care se adaugă și penalități către asociatia de propietari și trec mai mult de 3 ani ,ei nefiind dați în judecata de către asociatie pentru recuperarea datoriilor,l-i se prescriu datoriile după o perioada de 3 ani ? Noua administratora care a preluat asociatia nu a preluat decât pe ultimii 3 ani restantele ,spunandu-ne ca cele mai vechi de 3 ani s-au prescris.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:27, 18 Mai 2023
Termenul general d prescriere drept de executare debite in cazul asociatiilor de proprietari este de 3 ani
Interventia termneului de prescriptie poate fi dispus numai de catre instanta de judecata la cererea partii interesate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta asociatie propietari in cazul meu , am datorie la asociatia ... AndreeaHo AndreeaHo Restanta asociatie propietari In cazul meu , am datorie la asociatia de locatari de aprox. 15 , 17 ani . Am platit doar cateva luni aleatoriu in tot timpul ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Penalități întreținere cico2cico cico2cico În urma cu aproximativ 10 ani am fost înregistrat cu penalități de 160 lei în condițiile în care suma restanta era de aproximativ 200 lei. ... (vezi toată discuția)