avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta asociatie propietari In cazul meu , am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta asociatie propietari In cazul meu , am datorie la asociatia ...

Restanta asociatie propietari

In cazul meu , am datorie la asociatia de locatari de aprox. 15 , 17 ani . Am platit doar cateva luni aleatoriu in tot timpul acesta . Am fost trimis o singura data in judecat dar atunci mi a fost gresit numele si nu sa continuat procedura. Intre timp am primit doar somatii de la asociatie . Intrebarea mea este : conform legii din 2018 , datoriile ce depasesc 3 ani vechime se prescriu ?
Cum s ar putea face asta ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:00, 26 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se prescriu atata timp cat asociatia face demersuri pentru recuperare, prin transmiterea de somatii.
Probabil trimit somatiile ca sa poata arata in instanta ca au incercat recuperarea pe cale amiabila si nu s-a reusit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai instanta de judecata -la cererea partii interesate poate pronunta hotarare care sa ateste ca a intervenit termneul general de prescriptie drept de executare debite
Daca ,creditorul asociatia de proprietari a desfasurat acte si actiuni in termenul de 3 ani,prescriptia se intrerupe si se reia nou termen ,astfel ca dreptul la recuperare debit se poate prelungi pe perioada nedefinita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.as dori și eu un răspuns la următoarea intrebare:dacă ... Miky 74 Miky 74 Bună ziua.As dori și eu un răspuns la următoarea intrebare:dacă un număr de locatari nu își plătesc întreținerea la care se adaugă și ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Restantele la asociatia de locatari romy78ro romy78ro Restantele la asociatia de locatari(taxele lunare sunt platite) se prescriu dupa 3 ani? Rog un raspuns de la un avocat... (vezi toată discuția)