avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca

Intampim urmatoarea situatie: am achiziționat apartament prin programul "Noua casa" de la un proprietar care avea la randul sau ipoteca pe apartament. După ce suma a fost virata prin ordin de plata condiționat, iar ipoteca acestuia a fost stinsa, nu a mai urmat niciun demers pentru a obtine un extras de radiere a ipotecii. Cei de la banca imi tot spun ca este necesar acest extras si ma poate impiedica si la vanzarea ulterioara a imobilului. Am cerut un extras de informare, iar in acesta nu mai apare ipoteca pe numele fostului proprietar, doar pe numele meu. Este într-adevăr o problema pentru viitoarea vanzare a apartamentului? Cum pot obtine eu acel extras de radiere a ipotecii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:18, 19 Mai 2023
Ar trebui sa se afle la ocpi ca daca nu mai apare, inseamna ca s-a radiat.
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2023
gi-jane2, moderator
se poate vinde de sub ipoteca, asa cum ati cumparat dvs., insa presupune tot felul de operatii suplimentare si nu orice client e dispus sa le suporte.
daca stiti sigur ca ati achitat toate sumele aferente ipotecii care e inscrisa pe numele dvs., contactati institutia ipotecara (banca, firma, persoana fizica), verificati impreuna sumele, apoi (tot impreuna) intocmiti un document notarial de stingere a datoriei, pe care apoi il intabulati. in acest fel, ANCPI va sterge ipoteca pe numele dvs. daca nu cadeti de comun acord asupra acestei metode, trebuie sa mergeti in instanta.
Clarificati situatia direct cu regsitratorul sef de la ocpi
Contactati vanzatorul apartamentului cu rugamintea sa va dea copie dupa documentul justificativ al platii pe care sa il depuneti la ocpi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)