avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impunere teren extravilan mai mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impunere teren extravilan mai mare

Buna ziua, Am un teren extravilan pe care l-am achizitionat anul trecut. In urma expertizei efectuate a rezultat ca suprafata terenului este mai mare decat suprafata tabulara, fapt confirmat si in urma masuratorilor de cadastru general care tocmai s-au incheiat. Din cate m-am informat procedura este de a declara la primaria suprafata reala pe care o detii in posesie, iar ei te iau in evidente (registrul agricol) si te impun (platesti impozit) pe suprafata reala. Dupa 3 ani de posesie neintrerupta, poti face o lucrare la OCPI si sa devii proprietar pe intreaga suprafata, in felul acesat evitand demerusul juridic care este mai lung si mai costisitor. Din pacate primarul are alte interese si refuza. Din informatiile culese, am inteles ca primariile ar fi obligate sa te impuna cu suprafata reala in felul acesta colectand un impozit mai mare. Intrebarea mea este daca cunoasteti temeiul legal prin care il pot obliga sa ma inscrie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristian-stan , utilizator 16:48, 19 Mai 2023
Parerea mea este ca altfel trebuie pusa problema. In conditiile in care aveti suficiente dovezi asupra suprafetei reale a terenului, ar fi bine sa depuneti in scris solicitarea de a se tine cont de dimensiunea reala a terenului. Nu uitati sa luati numar de inregistrare. Atunci au obligatia sa va solutioneze cumva. In functie de solutie, vedeti ca se poate rezolva si prin instanta.
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2023
MYRA CIMPEAN , Avocat
M-am clarificat. Art. 466 alin. 6 din Codul fiscal. poate mai are cineva vreodata. Va multumesc frumos oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica topografica judiciara mioritam mioritam Intr-un proces de iesire din indiviziune, este corect ca in urma unei expertize topografice care determina ca suprafata expertizata este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in acte cristi200846 cristi200846 In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe teren mai mare decat in acte . bogdanaaa bogdanaaa Buna ziua . Dețin două titluri de proprietate în provincie . Un titlu cuprinde 1200 mp și este clasificat curți construcții ,are o casa bătrânească ... (vezi toată discuția)