avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Sunt coimprumutat intr-un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Sunt coimprumutat intr-un contract de credit. Rambursarea ...

Buna ziua. Sunt coimprumutat intr-un contract de credit. Rambursarea creditului este garantata cu ipoteca asupra unui imobil apartinand garantului ipotecar. Garantul ipotecar a decedat. Deoarece am fost notificata de catre banca ca nu s-a achitat o rata, am cerut un extras CF pentru imobilul ipotecat. Acest imobil este in continuare ipotecat in favoarea bancii, dar are alt proprietar, respectiv pe titularul creditului. Avand in vedere ca s-a schimbat garantul ipotecar, banca nu ar fi trebuit sa incheie un Act Aditional la contractul de credit in noile conditii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 10:53, 19 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Având în vedere că:
a) creditorul ipotecar (banca) are dreptul de a urmări bunul ipotecat în mâinele oricui ar trece bunul; și
b) ipoteca vizează un bun, nu o persoană,
Nu este obligatoriu să se încheie un act adițional la contractul de credit bancar în situația descrisă de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang ... (vezi toată discuția)
Ipoteca constructie teren deja ipotecat Cristinika Cristinika Buna ziua dragi colegi, speta mea este urmatoarea: Banca are in garantie un teren cu constructie pe el. Ulterior s-a construit un P+1E. Banca si-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Problema cu o ipoteca whitetulip whitetulip Buna ziua! Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: sotul meu a facut o linie de credit si deoarece suma era destul de mare am girat cu apartamentul meu. ... (vezi toată discuția)