avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Stiti cumva daca este legal sa se traseze o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere ...

Buna ziua! Stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere de pietoni NOUA fix in fata portii de acces in curte cu masina? Problema mea este ca as fi obligata sa incalc Codul Rutier de fiecare data cand vreau sa intru cu masina in curte.Multumesc!
De ce sunteți obligată să încălcați codul rutier ?

Pentru ca as opri in fata portii pe trecerea de pietoni , as deschide poarta , as face manevre pe trecerea de pietoni ca sa pot baga masina in curte.Codul Rutier spune ca nu ai voie sa opresti pe trecerea de pietoni, daramite sa te mai si deplasezi cu masina de-a lungul ei.Asa cum este configuratia strazii nu am cum altfel.
Ultima modificare: Duminică, 21 Mai 2023
Mihaela Hatisi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți o reclamație la primărie, ea e administratorul drumului.
Normele privind circulatia pe drumurile publice interzic stationarea si parcarea pe respectiva zona,or dv efectuati manevra de intrare in curte -asigurandu-va in prealabil ca in acel moment nu se afla pietoni pe trecere
"Articolul 142
Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:....e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi înainte de acestea;"- citat din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.Deci e interzisa chiar oprirea pe trecere , cu atat mai mult stationarea , de care nici nu poate fi vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere sorin_87 sorin_87 As avea o nelamurire... daca o masina este oprita de politia rutiera pe un drum national intr-un loc in care oprirea este interzisa si se afla si in ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)
Cearta cu politia taxiathos taxiathos am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare ... (vezi toată discuția)