avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligația de informare la revocarea declarației de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligația de informare la revocarea declarației de acord privind ieșirea din țară

Obligația de informare la revocarea declarației de acord privind ieșirea din țară a minorilor. Există această obligație, sau e doar ceva recomandat și de bun simț? Trezindu-mă întors de la frontieră cu cei mici (și cu toate pierderile financiare asociate), ca urmare a unei astfel de retrageri, fără a fi în niciun fel anunțat anterior, mă face să mă întreb dacă legiuitorul, care a lăsat această posibilitate, sau notarul, care a încheiat această declarație de revocare, nu s-au gândit la astfel de consecințe.
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
fkorenschi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:29, 5 Iunie 2023
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel care a revocat declarația, avea obligatia sa va anunte. Va puteti indrepta in instanța impotriva parintelui pt a va recupera banii pierduti.
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
gi-jane2, moderator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Data viitoare sa va adresați instantei de judecata pentru a suplini acordul părintelui sa ieșiți din tara cu minorii. Doar asa puteți avea siguranță efectuării sejurului.
Contactați un avocat și o sa va explice in detaliu.
Aceste declarații au o valabilitate. Daca au experiat nici nu mai trebuie revocare.. Dar dacă s-ar făcut revocare, trebuia să fiți înștiințat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii minori Giorgica Marilena Giorgica Marilena Dacă vreau să ies din țară cu copii și tatăl nu este de acord ce trebuie să fac? În urma divorțului copii au fost încredințați mie prin hotărâre ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori catalinlg catalinlg spuneti-mi va rog ce acte imi trebuie la iesirea din tara in cazul in care imi trimit copilul in ungaria cu bunicii? sunt tatal copilului si in urma ... (vezi toată discuția)
Acord iesire din tara 25Maria23 25Maria23 Buna seara, A fost aprobata legea prin care se poate da acordul de iesire din tara pe o perioada de 3 ani? Daca biologicul nu vrea sa-l dea, se poate ... (vezi toată discuția)