avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului

de 2 ani platesc lunar la fortele de munca suma de145 lei pentru continuitatea cartii de munca.incepand cu luna ianuarie a acestui an am fost angajata cu salariul minim ,luna in care am ramas insarcinata.puteti sa-mi spuneti daca dupa nastere pot beneficia de indemnizatia de 600 lei si ce conditii ar trebui sa indeplinesc? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:52, 26 Ianuarie 2010
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC, ar trebui ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

De exemplu, daca veti naste in luna decembrie 2010 atunci perioada in care trebuie sa aveti realizate vrenituri profesionale supuse impozitului pe venit este decembrie 2009 - decembrie 2010.
Buna seara,am si eu o nelamurire si sper sa inteleg cu ajutorul vostru.Am lucrat un an de zile dupa care firma a dat faliment si eu am intrat in somaj.Sunt in somaj de la data de 31 octombrie,voi naste in luna mai.Ceea ce vreau eu sa va intreb e i legatura cu concediul pre si postnatal.Este obligatoriu ca din luna a 7a sa intru in concediu prenatal?daca da cine il va platii avand in vedere ca firma la care am lucrat nu mai exista?Eu beneficiez de somaj pana in luna iulie 2010,cineva mi-a spus ca pot sa intrerup somajul si sa depun actele pt concediul de crestere copil in luna mai,si dupa cei doi ani de concediu sa reiau cele doua luni de somaj.Este adevarat?
As vrea sa stiu cum este mai avantajos.La bani oricum ma incadrez in minimul de 600 lei,deci nu am nici un avantaj in priviinta asta.
Somaj primesc aprox. 500 lei(la un salar de 720 lei pe cartea de munca),daca ar fi sa intru in concediu prenatal cat la suta din salariu se primeste?
Multumuesc anticipat celor care vor reusi sa ma lamureasca.
1. In timp ce sunteti in somaj puteti beneficia de concediu medical si concediu de maternitate.
2. Certificatele medicale le duceti la AJOFM care le calculeaza si le plateste.
3. Indemnizatia de concediu medical si maternitate se calculeaza in baza veniturilor din ultimele 6 luni.
4. Din somaj puteti sa intrati si in CCC pana la 2 ani.
5. Concediul medical, concediul de maternitate si CCC intrerup si suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)
Maternitatea si indemnizatia crestere copil naty_192000 naty_192000 Sunt insarcinata in luna a 4 si la sf lunii decembrie imi expira ctr. de munca. intrebarea mea este ce ar trebui sa fac pentru a beneficia atat de concediul de ... (vezi toată discuția)